pixel

Британски исторически дворци се сдобиват с изолация

Подобрения с оглед увеличаване на енергийната ефективност ще бъдат направени в три от големите исторически сгради във Великобритания.

Хeмптън Корт Палас, оренжерията на двореца Кенсингтън и Кулата на резиденцията на кралицата в Лондон са включени в проект за полагане на изолация, който ще се реализира от “Исторически кралски дворци”, British Gas и Rockwool Великобритания.

Резиденцията на крал Хенри VIII от 16-ти век, Хемптън Корт, ще бъде във фокуса на 80 процента от работата. След като приключи полагането на изолацията, трите сгради на двореца ще осигурят спестяване на 130 000 лири от сметките за електроенергия 850 тона въглероден двуокис за целия живот на изолацията.

Джон Кимбър, изпълнителен директор на British Gas New Energy, коментира: “Дали ще е 500-годишен кралски дворец или крайградска фамилна къща, инсталирането на изолация има смисъл както финансово, така и за околната среда.”

По-рано тази година беше обявено, че слънчеви панели ще бъдат инсталирани на покрива на официалната резиденция на принца на Уелс – Кларънс хаус. 32 слънчеви панела ще бъдат монтирани там.

greentech.bg

Може да харесате още...