« Обратно към ФИРМИ

АУСТРОТЕРМ БЪЛГАРИЯ ЕООД

    • Адрес:
    • Казичене, ул. Трети Март
    • България
    • 1532
    • София

Аустротерм е част от Шмид-Индустри-Холдинг, един от най-големите строителни концерни в Европа. Компанията притежава 22 производствени бази в 11 източно- и централноевропейски държави. Аустротерм България ЕООД оперира на българския пазар от 2004г., период, в който се утвърждава като предпочитан партньор заради своя висок професионализъм, отлично качество и последователна иновационна политика. Още в самото начало на пътя си компанията получaва признание за високото качество на плочите от експандиран полистирен - Златен медал на 61-вия Международен технически панаир в Пловдив.

Аустротерм предлага оптимални решения за изолация във всяка област: за фундамента и мазето, за периметъра и областта на цокъла, за стените, плоските и скатни покриви, за вътрешността на сградата, както и за изолация от ударен шум. Намирането на правилните решения за топлоизолация -от търговеца през строителя до крайния клиент, е основен приоритет в работата на компанията.

Продукти

Продуктовата гама на Аустротерм включва енергоспестяващи решения с разнообразни области на приложение:

 Austrotherm EPS – Топлоизолационни плочи от експандиран полистирен, познат повече като стиропор, които намират широко приложение за изолация на покриви, стени, тавани и основи на офиси, жилищни сгради и други обекти.

Austrotherm EPS-PLUS - Продуктите от серията Austrotherm EPS PLUS имат с около 23% по-добро топлоизолационно действие в сравнение с традиционния бял стиропор, което позволява да се отговори на все по-високите изисквания за енергийна ефективност на сградите. Благодарение на съдържащия се в тях графит, те спомагат за постигане на отлична топлоизолация, дори и при ограничени пространства. Това прави графитната топлоизолация предпочитан материал не само в новото строителство, но и при саниране.

Austrotherm XPS - Топлоизолационните плочи от екструдиран полистирен са особено подходящи за места, където екстремните натоварвания на натиск и влага поставят високи изисквания към топлоизолационния материал. Например: топлоизолация по периметъра и на цокъла на сградите, изолация на плосък покрив, изолация под фундаментна плоча, в мокри помещения и т.н.

Austrotherm Фасадни профили - За красивия външен вид на фасадите Аустротерм разполага с многобройни варианти на профили, които придават неповторима нотка на индивидуалност на всяка сграда. Наред със стандартната производствена програма, по поръчка, могат да се изработят модерни профили, корнизи, фризове и други елементи по индивидуален проект.