« Обратно към ФИРМИ

БОРО ТЕРАКОЛ ООД

    • Адрес:
    • София, с. Мрамор, ул. Боро 10
    • България
    • 1261

Фирма "Боро" е основана през 1991 г. с предмет на дейност - производство на сухи строителни смеси и по конкретно циментови лепила за керамични облицовки, сухи шпакловъчни смеси на циментова и гипсова основа, цветни смеси за запълване фугите на керамични облицовки, мазилки на циментова и гипсова основа и др.

В началото на 1992 г. беше заявена търговската марка "Теракол", като марка на циментово лепило за керамични облицовки произвеждано от фирма "Боро". През 1993 г. Патентно ведомство издаде документ на фирма "Боро", като изключителен собственик на търговската марка "Теракол". Целта на фирмата от самото начало беше създаване на продукти, идентични по качество с тези в Германия, както по онова време, така и днес. Фирма "Боро" използва производствени линии с компютърно управление - немско производство, които осигуряват известното високо качество на продукцията ни. Този факт помогна много и за сертифицирането на фирмата по ISO 9001:2000 за контрол и управление на качеството от световно известната с високите си изисквания към производителите немска сертифицираща организация "ТЮФ РЕЙНЛАНД ИНТЕРСЕРТ'.

Фирмата разполага с лаборатории за разработка на нови продукти и непрекъснат контрол на входящите суровини и готови продукти. Технолозите ни са обучени в Германия.

В по-късен период в България се появиха и други производители на сухи смеси, но и до този момент фирма "Боро" си остава най-голям производител в този бранш. Носители сме на три високи отличия за високо качествои за отлична технологична и търговска орканизация, като две от тях са от международна организация за поощряване на производителите.