« Обратно към ФИРМИ

ДАУ БЕНТА БЪЛГАРИЯ ЕООД

    • Адрес:
    • София, кв. Враждебна, ул. 8
    • България

Компанията DEUTSCHE AMPHIBOLIN WERKE von Robert Murjahn GmbH & Co. KG е един от най-големите производители в Европа в областта на бои и довършителни материали в строителството. DAW Германия е семейна фирма с история на повече от 110 години; CAPAROL производственият обект в Ober - Ramstadt е един от най-модерните и иновативни професионални производствени завода за боя, като се използва революционна технология и щадящи околната среда продукти.

Разширяването на DAW в Европа и Азия започва в началото на 50-те години, когато компанията започва идентифициране на надеждни партньори за разпространяване и на местно ниво на стандартен набор от продукти CAPAROL. Днес продуктите CAPAROL присъстват в над 29 страни и се разпознават с колоритния си слон, символ който представлява същността на качеството и немската традиция. DAW Бента присъства на румънския пазар от 2001 г., когато един млад и амбициозен екип започна първия внос на боя, и сега е една успешна компания на пазара и на големите панаири, с изградена репутация поради сериозността на своя екип от професионалнисти, а също така на качествени продукти и услуги към клиентите си. Компанията започва своята бизнес дейност през 2001 г., когато е създадена производствената база в Tg Mures за част от продуктовата гама на CAPAROL, а през 2006 г. открива представителства в България и Молдова.

DAW Бента е представител на германския DAW, лидер на пазара в Германия, собственик на търговската марка CAPAROL, CAPATECT, ALPINA, Disbon, ALLIGATOR, NERCHAU. Гамата от продукти, произведени и пуснати на пазара обхваща интериорни и екстериорни бои, грундове, покрития структурни мазилки, лазури и лакове, тапети и декоративни продукти, специални епоксидна покрития за подове, компютъризирани системи за тониращи бои, лакове и покрития.