« Обратно към ФИРМИ

ХОЛСИМ БЪЛГАРИЯ АД

    • Адрес:
    • София, бул. Джеймс Баучър 76А, ет.4 - Централен офис
    • България
    • 1407

Холсим България е част от световния лидер в производството на цимент, инертни материали и бетон Holcim Group и един от най-успешно развиващите се производители на цимент, инертни материали и бетон на българския пазар.

Компанията притежава най-разклонената производствена мрежа в индустрията, включваща предприятия в около 70 държави на всички континенти. В продуктовата гама на компанията влизат и преработени продукти като готови бетонови и асфалтови смеси, както и свързани с тях услуги.

Като част от тази прогресивно развиваща се организация, предприятията на Холсим в България се радват на безпрецедентен достъп до глобални ресурси,научни изследвания и новаторски разработки в областта на най-съвременните технологии за производство на цимент, инертни материали и бетон. Трите основни направления на бизнеса на Холсим в България са производство на цимент, инертни материали и бетон.

Цимент
Холсим (България) АД произвежда в циментовия си завод в Бели извор три марки цимент със сертификат за качество по българските и европейските стандарти.

Инертни материали
Холсим Кариерни материали АД разполага с четири кариери в покрайнините на София за добив на широк асортимент речни фракции (пясък, филц и чакъл).
Холсим Кариерни материали Пловдив АД разполага с две баластриери за добив на речни фракции и две кариери за трошен камък.
Холсим Кариерни материали Рудината АД разполага с модерна и добре оборудвана кариера за трошен камък в близост до с. Сеславци.

Бетон
Холсим (България) АД разполага с два бетонови възела в покрайнините на гр.Пловдив - БЦ "Север", разположен на Пазарджишко шосе и БЦ "Юг", намиращ се на бул. "Братя Бъкстон" 134. Бетоновите центрове са оборудвани с най-съвременно технологично оборудване и предлагат богата гама от готови бетонови смеси. Компанията може да изпълнява сложни проекти, изискващи доставката на големи количества бетон в кратки срокове.