« Обратно към ФИРМИ

КНАУФ ИНСУЛЕЙШЪН ЕООД

    • Адрес:
    • София, ул. Михаил Тенев 12
    • България
    • 1784

Кнауф Инсулейшън е едно от най-уважаваните имена в света на изолацията с повече от 30 години опит в производството на изолационни материали. Днес Кнауф Инсулейшън се развива с все по-бързи темпове с цел да отговори на нарастващите изисквания за енергийна ефективност в нови и съществуващи жилища, нежилищни сгради и сгради с индустриални приложения.

Кнауф инсулейшън има над 5000 служители в над 35 страни, заети в повече от 30 производствени мощности. Кнауф инсулейшън е част от групата Кнауф, която е създадена през 1932 година. Групата Кнауф е семейна собственост - мулти-национален производител на строителни материали, конструкции и системи.

Нашата мисия е да бъдем световен лидер в производството на енергийно ефективни системи за сградостроителство.

Кнауф Инсулейшън е представена на българския пазар от 2006 година.

Ние внасяме каменна минерална вата от завода на Кнауф Инсулейшън в Surdulice, Сърбия и стъклена минерална вата от завода на Кнауф Инсулейшън в Krupka, Чехия.

Тези два типа продукти комбинират по уникален начин топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита благодарение на своите технически характеристики:
- Топлоизолация: нисък коефициент на топлопроводимост;
- Звукоизолация: отлична звукоизолация, благодарение на структурата на влакната на материала - ограничаване на звука (типично за вертикални конструкции, например стените) и намаляване на ударния шум (типично за хоризонтални конструкции например плаващи подови конструкции);
- Пожарозащита: реакция на огън: Евро клас А1, негорим материал.

Autocad (DWG) и PDF детайли.

Нашите продукти са предназначени за всички приложения в сгради: покриви (плоски, наклонени), външни стени (контактни фасади, вентилируеми фасади, стените на пещи и камини), вътрешни преградни стени, подови конструкции, окачени тавани.

Нашите продукти с ECOSE® Technology получиха наградата Eurofins' Indoor Air Comfort Gold Standard, която е най-разпространения европейски стандарт в днешно време и отговаря на всички съществуващи критерии по отношение на качеството на въздуха в цяла Европа. Този хармонизиран стандарт дава гаранция както за индустрията така и за крайните потребители, че продуктите, обозначени с този етикет са съвместими. Това нововъведение подчертава още веднъж усилията на Knauf Insulation да предоставя на своите клиенти иновативни продукти, които да отговарят на нарастващото търсене на пазара за по-устойчиви строителни материали.