« Обратно към ФИРМИ

КСЕЛА БЪЛГАРИЯ ЕООД

    • Адрес:
    • кв. Кремиковци, Промишлена зона
    • България
    • 1870
    • София

Ксела България е на българския пазар от близо четвърт век и е част от Xella Group - водещ световен производител на строителните материали, доказали качеството си през годините - блоковете от клетъчен бетон Ytong и минерални топлоизолационни плочи Multipor. Xella е със седалище в Дуисбург / Германия, притежава 95 завода за производство в 20 държави и търговски организации в повече от 30 страни.

В България оперират два завода – този за Ytong в София и за Multipor – в Добрич, като произведените материали се изнасят в над 10 страни от Европа и Близкия изток.

Приоритетните направления, в които Ксела България работи, са енергийната ефективност, опазването на околната среда и създаването на сгради, които осигуряват високо качество на живот.

От своето създаване през 1994 г. със закупуването на завод в град София, досега компанията е инвестирала повече от 80 млн. лв., като значителна част от тези суми е насочена към въвеждане на иновативни технологии и ноу-хау, осигуряващи високо качество на произвежданите материали според всички световни производствени и екологични стандарти.

Блоковете от клетъчен бетон Ytong се произвеждат по екологична, безотпадна и енергоспестяваща технология от следните суровини: кварцов пясък, чист клинкерен цимент, негасена вар и вода. Те притежават най-високия клас по реакция на огън - Евроклас А1 и са с най-добра топлоизолационна способност сред масово използваните зидарски материали в България. Осигуряват над 10% по-ниски сметки за отопление през зимата и естествена прохлада през лятото. С годините не променят качеството си, имат повишена звукоизолация и едновременно с това способността да „дишат“, което способства за предотвратяване появата на мухъл в помещенията.

В Европа Multipor се използва вече 20 години като с иновативния материал досега са изолирани над 15 милиона кв.м. площ. България е втората страна в света, в която се произвежда иновативният материал. Топлоизолацията с Multipor целогодишно поддържа необходимата температура на повърхността на стената, която да осигури най-благоприятна стайна температура за сезона, без да излиза от зоната на комфорт за обитателите.

Минералните топлоизолационни плочи гарантират абсолютна сигурност при пожар с пожароустойчивост клас А1. Именно поради високия им клас по негоримост, при евентуален случай на пожар плочите не се възпламеняват, не отделят вредни газове и спомагат за спирането на огъня.

Предимства Ytong: 
- Топлоизолация;
- Висока енергийна ефективност;
- Екологичен материал;
- Лесна обработваемост;
- Мразоустойчивост;
- Ниско обемно тегло;
- Сигурност при пожар;
- Хидрофизични свойства;
- Гарантирана шумоизолация;
- Дълъг живот.

Предимства MULTIPOR: 
- Екологичност;
- Топлозащита;
- Пожарозащита;
- Защита от мухъл;
- Лесна обработваемост;
- Твърда повърхност;
- Дългоустойчивост;
- Рециклируемост.