« Обратно към ФИРМИ

МАРИМПЕКС ООД

    • Адрес:
    • Пловдив, бул. Кукленско шосе 13
    • България
    • 4003

Производител Маримпекс ООД е основана през 1994 г.

Занимава се с разнородна вътрешно и външнотърговска дейност. Разполага със собствена търговско-производствена база в гр. Пловдив, бул. Кукленско шосе 13 с площ от 11 000 м2. През 2004 г.  реализира проект за изграждане на модерно предприятие за производство на термоизолационни материали от EPS с капацитет над 10 000 м3 месечно. Фирмата инвестира в модерно високотехнологично оборудване, което и позволява безпроблемно да се справи с високите изисквания за качество в ЕС.

Основна цел на предприятието е да се произвеждат висококачествени продукти, които да отговарят на съвременните европейски изисквания за енергийна ефективност на сградите. Продуктовата гама покрива всички приложни полета на EPS материалите.

От стартирането на производството в края на 2004 г. Маримпекс ООД реализира около 100% годишен ръст в приходите от продажби. Стратегията на фирмата е да се съсредоточи в производството на EPS продукти с цел постигане на високо професионално ниво и безупречно качество. Дълготрайното и партньорство с много от най-големите субекти на пазара за фасадни изолационни материали и постоянно разрастващата се клиентска мрежа и дават увереност, че е избрала правилната посока на развитие.

В търговските си взаимоотношения Маримпекс ООД акцентира върху обслужването на търговци на едро, като извършва доставки със собствен транспорт в цялата страна.

През 2006 г. фирмата успешно внедрява система за управлени на качеството ISO 9001:2000, която  се развива постоянно.

От самото стартиране на производството целта на фирмата е да произвежда материали покриващи всички приложения на EPS-F  в строителството, като се започне от пълнежите, премине през фасадните приложения и достигне до тежките индустриални подове.

Поради това продуктовата гама включва постоянно поддържани на склад 6 вида плътности от всички размери. По поръчка се произвеждат и нестандартни детайли.

Всички тези продукти се произвеждат под марката ENERGOPLAST.