« Обратно към ФИРМИ

СИКА БЪЛГАРИЯ ЕООД

    • Адрес:
    • София, бул. Ботевградско шосе 247
    • България
    • 1839

Сика България ЕООД e създадена през 2002 г като 86-то дъщерно дружество на Сика АГ, Швейцария.

Във фирмата работят 30 висококвалифицирани специалисти, готови да Ви консултират по търговски и технически проблеми, свързани с предлаганите продукти за строителство, автомобилостроене, корабостроене и т.н.

Това, към което се стремим в „Сика България” е да бъдем още по-конкурентноспособни, предлагайки иновативни продукти и системи, пълно техническо обслужване и подкрепа на нашите партньори и клиенти с фокус към инфраструктурните проекти, хидротехнически съоръжения, обекти в енергетиката, както и строителството на логистични центрове и производствени мощности.

История на Сика Груп

През 1910 Каспар Винклер полага основите на днешния Сика Груп в Цюрих. По това време той разработва новаторски химически процес за ускоряване на свързването и втвърдяването на цимент, строителни разтвори и бетон. Първият му продукт, Sika -1, хидроизолираща добавка за строителни разтвори, се използва и до днес.

Кратко описание

Сика е международна компания с повече от 130 дъщерни дружества в 84 страни. Ние сме глобално интегрирана компания, която предоставя специални химични продукти и познания за апликация. Сика е компания със силна новаторска традиция, непрекъснато стремяща се към съвършенство. Това означава разработване на иновативни системи и решения, които ще отворят нови възможности за компанията, нашите служители, както и нашите партньори в строителството, търговията и
индустрията.

Сика е лидер в разработването на материали, използвани за уплътняване, лепене, обезшумяване, укрепване и защита на носещи конструкции

Сика е лидер в разработването на материали, използвани за уплътняване, лепене, обезшумяване, укрепване и защита на носещи конструкции.
Продуктова гама на Сика включва висококачествени добавки за бетон, специализирани строителни разтвори, уплътнения и лепила, обезшумяващи и укрепващи материали, системи за укрепване на конструкции, индустриални подове, както и покривни и хидроизолационни системи. Цялостните решения на Сика заменят стари технологии, като болтове, нитове и заваряване, и откриват неочаквани възможности за иновации на нашите клиенти. Целта ни е да помогнем на клиентите си да доставят качество и винаги да бъдат една крачка пред конкуренцията.

Световно присъствие с дъщерни дружества в 84 държави

Световно присъствие с дъщерни дружества в 84 държави и около 16 000 служители към 2013 г., поддържат тесни взаимоотношения с клиентите и гарантират успеха на всички наши партньори. В стремежа да създаде ценност за своите акционери, Сика постига годишен оборот от 5,14 млрд. швейцарски франка
(2013 г.).

Глобалното присъствие на Сика - стратегически фактор за успех.

- Дъщерни дружества в 84 страни
- Над 130 производствени и търговски компании
- 16 000 служители към 2013 г.
- Освен корпоративната марка Sika, още 600 търговски марки, като Sikaflex, Sika Visco Crete или SikaBond
- 15 680 регистрирани търговски марки в 160 страни
- 32.7% от продажбите се генерират с продукти, пуснати на пазара през последните пет години
- Разходите за изследвания и развитие на Сика Груп възлизат на около 3.2% от продажбите (2013)

Основни направления

Строителство:
- Добавки за производство на цимент
- Добавки за бетон
- Възстановяване и защита на бетон
- Подови системи
- Строителни елементи
- Замонолитване и фиксиране
- Добавки за гипс и строителни разтвори
- Инжекционни смоли
- Фугоуплътняване
- Строителни разтвори
- Защитни покрития
- Покривни системи
- Еластично залепване
- Структурно залепване
- Хидроизолиране

Индустрия:

- Техника и оборудване
- Автомобилни продукти
- Строителни елементи
- Товарни автомобили / Обществен транспорт
- Морски транспорт
- Възобновяеми енергийни източници
- Специализирани автомобили