« Обратно към ФИРМИ

СИЛИКО ООД

    • Адрес:
    • София, кв. Горубляне, ул. Пионерска 9
    • България
    • 1138

Силико ООД – продължава дейността на Балкан Кемикъл Дистрибюшън ЕООД в областта на дистрибуцията на консумативи за стъклопакети и специализирани силиконови лепила и уплътнители.

Партньори:

SWISSPACER® е водещият производител в света на „Топъл край“ дистанционери за стъклопакети с най-високия коефициент на топлоизолация от всички налични подобни продукти (Swisspacer Ultimate).
Основните предимства на нашите продукти Swisspacer/Swisspacer Ultimate са:
- Естетика – голямо цветово разнообразие,клиента си избира цвета на дистанционера в зависимост от цвета на дограмата;
- Спестяване на разходи за отопление през зимата/охлаждане през лятото – благодарение на отличните си топлоизолационни свойства се прекъсва преносът на топлина между двете/трите стъкла на стъклопакета- коефициента на топлопреминаване (Uw)на целия прозорец се намалява  с между 0,15- 0,30 (W/ m².K) в сравнение със стандартните  алуминиеви дистанционери;
- Комфорт – в сравнение с обикновения  алуминиев дистанционер, с нашите дистанционери конденз се образува средно при 10-12/ 16-18 градуса по-ниска външна температура.

Natergy - производител на истински А3 молекулярно сито абсорбент от най- високия клас качество(NS-E) за производство на качествени стъклопакети. Не съдържа калциев хлорид /оксид както и други корозивни компоненти.

Eco In - производител на:
- Ecopur C – полиуретанов двукомпонентен вторичен уплътнител за производство на стъклопакети, който не съдържа вредни за здравето живачни съединения, отлична здравина, много нисък пренос на аргон и въздух
- Ecopur B  - Хибриден двукомпонентен вторичен уплътнител за производство на стъклопакети, бързо втвърдяващ ,без мирис, безвреден за работниците,отлична здравина, много нисък пренос на аргон и въздух
- Декоративни украсителни шпроси за стъклопакети
- Дистрибутор на LG PVC фолио за производство на покритие на PVC профили

GE Construction Sealants ®  - е един от трите най-големи производители на силиконови уплътнители и лепила за строитеството, стартирайки първите разработки през 40-те години на миналия век и пускайки първи на пазара в САЩ през 1965 г. първия структурен силикон SCS1200.
Днес, след няколко реорганизации GE Construction Sealants e част от Momentive ®, като предлага доказали качествата си уплътнители, лепила и покрития, използвани в остъкляването, производството на стъклопакети, структурно залепване, антиграфити & декоратвни покрития за стени.

Si-Linq - производител на високо якостни и дълготрайни Силиконови & МС-полимер лепила  за залепване на огледала/ декоративни стъкла/ HPL панели/уплътнителни ленти, както и атмосфероустойчиви уплътнители за делатационни  бетонови фуги, структурни фасади.

INNOPERFORM ® GmbH
- Котвите JUSTA® BA освен за фиксиране на рамката към зида,се използват за изнасяне на прозореца извън зида, като се допуска до 25 мм да стърчи котвата навън.
- Котвите JUSTA® TT основно се използват за замяна на масово използваните дървени трупчета за подпиране и специално за подпиране и нивелиране на балконските врати.
- Вентилационни клапи REGEL-air® - за постигане на добра вентилация в помещенията.Предотвратява образуването на конденз и мухъл в стаите.
Наличност на различни модели за различни модели дограми.

ISO-Chemie - производител на иновативни енергоефективни, високо устойчиви уплътнителни системи за уплътняване фугите между прозорците и зидарията.
С правилното им комбиниране се постига качествено уплътняване на базата за трите нива за уплътнение по изикванията на RAL стандарта за качествен монтаж , както и в съответствие с EnEV (Германската наредба за енергийна ефективност).

Saint GobainPerfomance plastics – производител на едностранно/двустранно лепливи ленти които осигуряват икономически ефективни и улесняващи решения за залепване, уплътняване, звуко/ вибрации изолация, както и топлопровидими решения.
Тези високо технологични ленти, са лесни за употреба както ръчно така и за автоматична употреба в строителството, автомобилната и електронна индустии.

RED HORSE – производител на надуваеми възглавнички (Winbag) за лесно и бързо нивелиране и монтаж на рамките на прозорците.

CYRACHEM – производител на специализирани силиконови смоли, емулсии и кополимери за различни индустриални приложения в областта на текстилната, битовата химия, лаково-бояджийската и други индустрии.