« Обратно към ФИРМИ

ТЕХНОНИКОЛ ПОЛША ООД

    • Адрес:
    • София, ул. Андрей Германов 11, Терминал М§М
    • България
    • 1336

Търговия със топлоизолационни и хидроизолационни битумни материали.

История

1993 година - Фирма “ТехноНИКОЛ” е основана през 1993 год., а през 1994 год. е пуснато първото собствено производство на рулонни покривни материали във Виборгския рубероиден завод. В следващите години са открити десетки собствени търговски представителства в цяла Русия.

1998 година - Виборгският завод влиза в сътрудничество със скандинавските страни, започват първите доставки на материали във Финландия и Швеция. Това е ново ниво в работата на фирмата, което води до решаване на нови задачи – събиране на знания за чуждестранния пазар, изучаване на нормативната и технологична база.

1999 година - Фирмата разполага вече с пет производственни площадки и 35 търговски представителства в различните региони на Руската федерация. В същата година фирмата стъпва и на украинския пазар и открива първото си търговско представителство в Киев.

Построеният през 1998 година завод "Технофлекс" в Рязан е един от най-съвременните в Европа заводи за производство на покривни и хидроизолационни материали. През 1999 год. започват доставки в страните от Източна Европа – Чехия, Словакия и Полша.

2000 година -  продължава разширяването на дейността на фирмата в Европа. В състава на компанията влиза чуждестранният завод,Gargzdu MIDA LT, разположен в Литва. Заедно с това се разширява и производственият асортимент на ТехноНИКОЛ, тъй като завод MIDA наред с рулонните битумни материали произвежда още и битумни керемиди. Това позволява на фирмата да усвои нов и интересен сегмент – продукти за скатни покриви. Извършват се вече активни доставки и в балтийските страни – Латвия, Литва и Естония.

В периода 2001 - 2009 година активно се разширява производственият асортимент – пускат се в дейстние нови заводи:

С марката ТЕХНО се пускат серия топлоизолационни материали от каменна вата, топлоизолация от екструдиран пенополистирен ТехноНИКОЛ-XPS.
Влиза в действие завод за производство на битумни керемиди SHINGLAS в Рязан.
Сега фирмата произвежда мастики, благодарение на което се извършват комплексни доставки на хидро- и топлоизолационни продукти на обекти в Европа. Доставките се извършват от заводите във  Выборг, Рязан, Осиповичи.

Едновременно с това в същия период се открива представителства на фирмата в Латвия, Полша и Турция.

През 2008 година в състава на фирма ТехноНИКОЛ влиза чешкият завод ”Дехтохема”, който се намира в гр.Бела под Бездезем. Това е производител на битумни изолационни материали със стогодишна традиция. Заводът е създаден през 1868 год. Така фирмата разширява географията на доставки в страните на Централна Европа.

Настават трудни времена в историята на фирмата. Както всички големи производители в Европа и ТехноНИКОЛ работи в условията на криза за световната икономика. Но фирмата успешно преодолява кризисните моменти, като запазва и даже усилва позициите си на определени продуктови пазари.

Към 2009 година с фирмата сътрудничат вече над 50 независими търговски партньори и търговски мрежи в страните от Западна и Източна Европа, Скандинавия, балтийските страни.

В същото това време се провежда мащабна реконструкция в завода в белоруския град Осиповичи, увеличават се асортиментът и заводските мощности за производство на рулонни материали, предназначени предимно за европейския пазар.

Сега ТехноНИКОЛ е най-големият европейски производител на покривни, хидроизолационни и топлоизолационни материали.