« Обратно към ФИРМИ

ТЕХНОСИМ ЕАД

    • Адрес:
    • София, район Кремиковци, кв. Враждебна, ул. 45
    • България
    • 1839

Техносим е български производител на бетонови продукти, основан в началото на 2007г. При осъществяване на проекта се има предвид  нуждата от качествено и високотехнологично местно производство, което да задоволява  строителната индустрия и пазара на строителни материали в България. Техносим стартира производство през май 2008 г.

Заводът на Техносим, намиращ се в кв. Враждебна в София, се простира на 25 000 кв.м. Заводът е напълно автоматизиран и оборудван с качествени машини на водещите в тази област производители Hess Maschinenfabrik Gmbh & Co KG – Германия и ABECE AB – Швеция.

Фирмата произвежда разнообразна гама бетонови продукти - КЕРЕМИДИ; ПОЛОВИНКИ И СТРАНИЧНИ КЕРЕМИДИ; КАПАЦИ; КРАЙНИ И НАЧАЛНИ КАПАЦИ; ТРОЙНИЦИ И ЧЕТВОРНИЦИ; ВИБРОПРЕСОВАНИ ПАВЕТА; БОРДЮРИ;  ТРОТОАРНИ ПЛОЧКИ;  УЛЕИ, ПАРКИНГ ЕЛЕМЕНТИ; ТУХЛИ И КОМИННИ ТЕЛА.

Изделията на Техносим са произведени от инертни материали и свързващи вещества от софийския регион. За подсилване на качествата и подобряване на характеристиките им се използват различни пластификатори и химически добавки. Поради спецификата на технологичните процеси, в завода са изградени две отделни халета със сушилни, а бетоновия възел е проектиран така, че да задоволява едновременно и двете производства.

Всички продукти на Техносим се произвеждат съгласно изискванията на Европейските продуктови стандарти, хармонизирани с българското законодателство. Продуктите са тествани в сертифицирани лаборатории, деклариращи съответстието им със стандартите БДС EN 1338/ 1339/ 1340 за настилките и бордюрите и БДС EN 490 за керемидите.  Тези стандарти  показват резултатите от изпитвания на якостни характеристики, мразоустойчивост, водопоглъщане, износоустойчивост и редица други експлоатационни качества. Продуктите не само покриват изброените показатели, но и ги надвишават, което говори за високото им качество.  Всички продукти, включително изходните ващества и фракциите се тестват в собствена лаборатория, която следи основните показатели и гарантира постоянен контрол на качеството.

Дружеството разполaга със собствена складова база и поддържа постоянни количества на склад, което заедно с осигурения транспорт и развитата дистрибуторска мрежа в цялата страна, гарантира бързо обслужване и кратки срокове за доставка. 

КЕРЕМИДИ
Производството на керемидите се осъществява на уникална поточна линия с три профила- ниска, средна вълна и плоска керемида. Такива поточни линии работят предимно в Швеция и Германия и са не повече от 5% в света. Плоската керемида също е уникален за българския пазар продукт.

Характерно за керемидите и покривните елементи от бетон е фактът, че се обработват с допълнително второ покритие. Самата технология на производство се отличава от тази при керамичните керемиди, защото вместо изпичане се използва само сушене при температура 40° С. Тази технология позволява керемидите, произведени от Техносим да притежават някои уникални качества: висока устойчивост на чупене, бърз монтаж, влагоустойчивост, пожароустойчивост, сигурност при бури, сигурност срещу замръзване, здравина.

ПАВАЖИ
Произвеждат се на принципа на вибропресоване, като по този начин се избягва образуването на шупли и се постига по-голяма плътност и здравина. Изделията са с модулни размери, позволяващи подреждане в разнообразни комбинации, съобразно идеите и желанията на проектантите и инвеститорите, за чието улеснение фирмата предлага технически консултации и готови решения.

АКСЕСОАРИ И СИСТЕМИ
Техносим предлага на своите клиенти цялостни решения за покриви, чрез система, включваща всички необходими аксесоари, за постигане на оптимално качество, сигурност и естетика. Първа на българския пазар, фирмата предлага и бетонови настилки в система с отводнителни канали и елементи, за постигане на завършеност и уникалност.