« Обратно към ФИРМИ

ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД

    • Адрес:
    • София, кв. Дианабад, ул. Свети Пимен Зографски 4
    • 1172
    • София

Винербергер ЕООД е дъщерно дружество на Wienerberger AG – австрийски концерн с близо 200 годишна история. Компанията притежава 200 производствени мощности в 30 държави. Продуктовата гама обхваща:

- Голямоформатни керамични блокове с вертикални кухини за защитена зидария Porotherm
- Керамични щурцове Porotherm
- Керамични керемиди Тondach
- Керамични и некерамични аксесоари за покриви Тondach
- Клинкерни фасадни тухли Terca

Керамичните блокове Porotherm са с порьозен череп и вертикални кухини. Използват се за изграждане на носеща и неносеща външна и вътрешна зидария при строителството на обществени и жилищни сгради. Благодарение на свойствата на естествената суровина – глината и специалната технология на обработка, крайният продукт – керамичните блокове Porotherm гарантират отлична паропропускливост на конструкциите, висока топлоизолационна способност и добра звукоизолация на строителните елементи. Работата с керамичните блокове Porotherm е изключително технологична и бърза.

Щурцове Porotherm

Използват се за преместване на светли отвори  (прозорци, врати). Състоят се от керамична обвивка, предварително напрегната армировка и специален бетонов пълнеж. Спестяват технологично време за направа на кофраж, армировъчен скелет, наливане на бетон и най-вече изчакване набирането на якост преди декофриране, за да се продължи със зидането.

Керамични керемиди Tondach

Предлагат разнообразни решения при изграждането или реновацията на скатни покриви с минимален наклон от 10°. Моделите, които се предлагат в България към момента са 13, като всеки от тях има различни цветове, повърхности и размери.

Керамични и некерамични аксесоари Tondach

Перфектният покрив се постига чрез изпълняване на цялостната система. Вентилация на подпокривното пространство, завършващи елементи, изход за покрива и стъпала за обслужване, керамични елементи за украса, подпокрив, сигурност и защита на покрива – аксесоарите Tondach завършват картината.

Фасадни тухли Terca

Клинкерните фасадни тухли са с висока якост на натиск и изключителна устойчивост срещу атмосферното влияние. Благодарение на своето разнообразие и възможности за пластично и цветово оформление фасадните тухли Terca позволяват индивидуален стил на всяка сграда.

Списък на дистрибуторите