« Обратно към ФИРМИ

ЮВЕМА ЕООД

    • Адрес:
    • Елин Пелин-с.Столник, ПРПМ с.Столник
    • България

Фирма “Ювема” ЕООД – гр. София е създадена през 2004 година и е производител на нов екологичен строителен материал – вид пенополистиролбетон, който е от клас “леки бетони” с обемна плътност от 170 кг/м3 до 600 кг/м3.
Продуктите на фирма “Ювема” ЕООД притежават патентна заявка с публикация от 29.12.2006г. и са под временна закрила по закона за патентите. Фирмата притежава и търговската марка ТИВИТ®.

ТИВИТ® служи за термоизолация, шумоизолация и олекотяване на сгради.

Тивит – нов вид пенополистиролбетон

Пенополистиролбетонът е сравнително нов за света строителен материал, известен на специалистите в бранша от близо 30 години. Прилага се в Германия, Швеция, Австрия, Словения. Особено популярен е в Украйна, Русия и Казахстан.

Фирма „Ювема” ЕООД разработва патентована рецептура, която носи търговско наименование ТИВИТ®.

ТИВИТ® представлява композитен строителен материал, който се състои основно от цимент, силикатни пълнители и гранули от експандиран полистирол. Добавени са модифициращи съставки, ускорители и пластификатори. Обемната плътност на ТИВИТ® варира от 170кг/м3 до 600 кг/м3, в зависимост от приложението му. Неговата структура не позволява голямо влагопоглъщане, което го прави чудесен термоизолатор и го отличава от автоклавните леки бетони.

Предимства на ТИВИТ®

- Екологичен продукт
- Отличен термоизолатор с коефициент на топлопроводност от 0,064 W/мK до 0.12 W/мK - в зависимост от обемната плътност и приложението му.
- Намалява разходите по отопление от 2 до 4 пъти.
- Икономически изгоден. При използването на зидарски блокчета ТИВИТ® се намалява използването на желязо и бетон с близо 30%, а в съчетание и с подовата замазка ТИВИТ® се реализират икономии на финансови средства от 50 до 52% от цената на грубия строеж, без да се има предвид икономията поради отсъствието на нужда от допълнителна термоизолация (около 30лв. на кв.м.)
- Отлична паропроницаемост. ТИВИТ® „диша”.
- Не е среда за развитие на плесени и гризачи. Не гние.
- Огнеустойчив материал – Клас В1.Предпазва сградите от пожари поради високото си термосъпротивление.
- Идеален звукоизолатор.
- Не се влияе от ултравиолетовото лъчение и не се разгражда.
- Притежава висока технологичност, лесно се полага, обработва, реже, шлайфа и др
- Олекотява сградите. Прави ги устойчиви на земетръс.
- ТИВИТ® се прилага като термо- и звукоизолатор на покриви, стени и подове на сгради, ново строителство, както и за ремонт и саниране на вече изградени такива.
- От ТИВИТ® се произвеждат термо- и звукоизолационни зидарски блокчета за фасадни и преградни стени.
- За да улесни строителите, фирма „Ювема” ЕООД разпространява мазилка и замазки под формата на суха смес, прецизно дозирани в хартиени чували по 70 литра. На обекта се смесват с вода, разбъркват се и се нанасят по традиционните начини. Това ги прави универсални и достъпни за крайния потребител.