Ceresit представя ново поколение строителен разтвор

Ceresit CT 85 – строителен разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от полистирен

Висока устойчивост на механични повреди, атмосферни условия и пукнатини

Защо да направите топлоизолация на вашия дом?
При повишаването на цените за електричество топлоизолацията може да спести излишни разходи на домакинствата. Добре направената топлоизолация поддържа подходящи температури и нива на влажност в дома през зимата и през лятото. Така се подобрява климата в дома и се премахва нивото излишна влага, която предизвиква мухъл и плесен по стените.

Топлоизолацията повишава и стойността на вашия имот. Подходящо избраната топлоизолация прави конструкцията по-издръжлива, подобрява устойчивостта на механични повреди, деформации и образуването на пукнатини, които могат да се появят.

Система за топлоизолация от Ceresit
През последните няколко десетилетия пазарът на строителни материали претърпя множество промени като въвеждане на нови химикали, подобряване на технологиите и не на последно място повишаване на очакванията към новите продукти. Тези промени засягат и продуктите, част от топлоизолационни системи.

При изолация на дома трябва да се избягва смесването на продукти от различни марки и производители. Само цялостна термоизолация, направена от висококачествени материали от един производител, може да гарантира подходяща и дълготрайна изолация за спестяване на разходи.

Термоизолационна система Ceresit Ceretherm Classic

Ceresit Ceretherm Classic е цялостно термоизолационно решение се състои от множество допълващи се продукти. Един от материалите за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от полистирен е изключително важен за заздравяването на основата.
1. Лепилен разтвор за полистирен СТ 83;
2. EPS плоскости СТ 315;
3. Дюбели СТ 330;
4. Фибростъклена мрежа;
5. Стр. разтвор за топлоизолация СТ 85;
6. Грундираща боя СТ 16;
7. Мазилки и бои Colours of Nature.

Ceresit CT 85:
строителен разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от полистирен, устойчив на механични повреди и деформации

CT 85 е един от продуктите от топлоизолационната система на Хенкел Ceresit Ceretherm Classic.

Продуктът отговаря на всички високи стандартни и нужди на пазара. Специално разработената формула и структура на разтвора гарантира най-добрите технически и работни параметри по време на употребата на продукта и дълготрайната поддръжка на сградите. Формула на CT 85 е уникална с 3 вида подсилващи фибри.

Високата устойчивост на механични повреди се дължи на уникалната комбинация от фибри
Уникалната комбинация и структура на CT 85 е изключително устойчива на механични повреди, деформации и напуквания. Тези качества са от голямо значение за подръжката на сградата и за правилната работата на системата например при излагане на различни температури и влажност или механични увреждания от футболна топла върху фасадата. Разтворът CT 85 гарантира отлично сцепление към всички основи. Така мазилките и боите са защитени от напуквания, заради липсата на здрава основа.

Продуктът е високо устойчив на неблагоприятни атмосферни условия и най-вече към много ниски или високи температури. Резултатът от използване на CT 85 е подобрени слой, който е устойчив на замръзване и  водоустойчив. Разтворът е устойчив на неблагоприятни атмосферни условия, като много силно слънце или вятър и по време на самото му нанасяне. CT 85 e подсилен продукт за постигане на оптимални работни параметри. Гъвкавостта на продукта предотвратява появяването на пукнатини веднага след нанасяне на подсилващия слой.

Характеристиките и свойствата на CT 85 надвишават и най-високите изисквания на пазара. Употребата на разтвора гарантира на по-добра устойчивост на атмосферни условия на цялата система. Благодарение на устойчивостта на механични повреди, деформации и пукнатини, термоизолационната система Ceresit предоставя не само добра изолация, но и дълготраен естетически вид на сградата.

Ceresit CT 85:
строителен разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от полистирен

– висока устойчивост на механични повреди
– комбинация от 3 вида фибри
– устойчивост на атмосферни условия
– устойчивост на пукнатини
– гъвкавост

CT 85 е част от системата за топлоизолация на Ceresit Ceretherm Classic.

За повече информация за CT 85 или системата за топлоизолация Ceretherm Classic можете да посетите www.ceresit.bg.