pixel

Форум за устойчиво развитие в София

Изграждането на устойчиви градове и общности ще бъде фокусът на ежегодната конференция на Българския съвет за устойчиво развитие Sustainability Forum Sofia 2012, която ще се състои на 14 септември в хотел Хилтън, съобщиха от организаторите. Събитието се реализира с подкрепата на Европейската комисия и Световния съвет за устойчиво строителство и е част от Световната седмица за устойчиво строителство.

По време на форума участниците ще имат възможност да се запознаят  с официалната позиция на ЕК спрямо изграждането на устойчиви градове и общности, представена от Г-жа Гриера-й-Фиса от Дирекция интелигентни градове и устойчивост, както и с официалната позиция на Президентството спрямо бъдещото развитие на градовете и иновативните градски технологии. Европейските политики в подкрепа на устойчивите градове ще бъдат представени от министъра по еврофондовете Томислав Дончев, а г-жа Цветелина Бориславова ще говори за позицията на българските банки в подкрепа на зелената икономика.

Тази година за първи път в България  международно признатия експерт арх. Стефан Андерс ще представи “Системата за оценка на градски структури DGNB като инструмент за планиране и осигуряване на качеството.  Посетителите на конференцията ще бъдат сред първите запознати с добрите  практики и  реализираните  устойчиви проекти във Франкфурт на Майн и проекта Казарми Бабенхаузен.

Само по време на форума  посетителите ще имат възможност да се срещнат с лидерите на международния бизнес и истинските  трансформатори на пазара. Сред основните ни гости ще бъдат Глен Шмидт, член на  Борда на директорите на БМВ Груп, Даниел Берг, Директор за България на Европейска банка за    възстановяване и развитие, както и с бившия сенатор в десетия по големина щат в Сащ и Директор на ЕСРИ – Джим Джеринджър .

източник: 3e-news.net

Може да харесате още...