General Fix – система за безпробивен монтаж на покривни фотоволтаични модули и инсталации

vjf

Въз основа на 25-годишния опит в работата с хидроизолационни системи, във Ви Джи Еф държат на правилната и сигурна поддръжка и експлоатация на покривните хидроизолационни системи. При все, че иновациите и технологиите се развиват така бързо, голяма част от инсталациите, свързани с експлоатацията на сградите, обикновено намират място на най-малко използваната част от тях, а именно покривите. Поради тази причина зачестяват и примерите на хаотичното разполагане на покривни инсталации и подконструкции за различни типове машини, като обикновено начинът на монтаж е перфорация на покривната система, придружена със съответните съпътстващи проблеми – цялостно компрометиране на хидро и топлоизолационната система на целия покрив.

vjf

В духа на традициите и политиката на Ви Джи Еф е да предлага на клиентите си цялостни, изпитани и работещи решения в четирите направления, в които се развиват и поради този факт от компанията работят в посока на предлагане и изпълнение на системи за безпробивен монтаж на фотоволтаични панели и покривни инсталации.

General Fix® е патентована система, специално разработена за надеждно фиксиране на фотоволтаични панели и/или други инсталации към покриви без пробив на покривното покритие или допълнително натоварване на покривната конструкция.

По отношение на ветровите натоварвания и устойчивостта на отлепване, General Fix е тествана в лабораторията Eureka – Италия и е проверена за издръжливост на ветрови натоварвания в условия, близки до реалните във ветрови тунел към Факултета по механика на Политехническия Университет в Милано. Симулацииите са извършени в широк температурен диапазон, като чрез обобщаване на данните се създава окончателният вид на системата.

Елементи на General Fix®

vjf

BandFix® – специална битумна или синтетична мембрана (за връзка с хидроизолационното покритие), фабрично споена с Loop залепваща лента (за връзка с AluFix®).
AluFix® – Hook залепваща лента (за залепване към BandFix®), споена с алуминиев профил (конструкция за фотоволтаичните модули или други инсталации).
Аксесоари – болтови връзки, монтажни скоби, плоски гайки и профили.

vjf

Системата е приложима както върху нови, така и върху съществуващи покриви с битумна или синтетична хидроизолационна система. Благодарение на безпробивния монтаж повече собственици на жилища се доверяват на General Fix, поставяйки покривни соларни системи, което от своя страна оказва положително въздействие върху околната среда.

vjf4

Предимства на системата:
– лесен и бърз монтаж;
– ниско тегло – не натоварва покривната конструкция;
– не изисква пробив на хидроизолационното покритие;
– възможност за ориентирано (под ъгъл) и/или хоризонтално полагане на инсталации;
– възможност за демонтаж на инсталациите при необходимост от обследване или извършване на текущи ремонти.

vjf

С помощта на специален сертифициран софтуер се определят броят, размерът и разположението на елементите на системата, спрямо спесифичните условия на монтаж за всеки конкретен обект.

vjf

Допълнителна информация, относно предлаганите от Ви Джи Еф соларни системи, може да намерите в сайта на компанията или като се обърнете към някой от специалистите в офисите в София, Пловдив, Варна и Бургас.