Хидроизолации Ceresit на циментова основа

Хидроизолацията осигурява защита срещу въздействието на водата и проникването на влагата, като по този начин съставлява един от основните критерии, който би трябвало да бъде спазван при изпълнението на всички сгради. Най-новите усъвършенствани хидроизо- лации осигуряват добре балансиран климат в закритите помещения, създавайки здравословна среда за живот на хората.

Приложението в строителната индустрия на продукти на циментова основа за хидроизолация има следните основни предимства:
– Отлични работни параметри за ефективна работа, икономичност и лесна употреба
– Превръщат се в неразделна част от основата, създавайки непрекъснато покритие
– Мразоустойчивост и защита срещу увреждане на повърхностите
– Съвместими с повечето продукти от строителната химия

За сигурна и трайна защита срещу въздействието на водата и влагата, концернът Henkel предлага следните продукти на циментова основа:

Ceresit CR 65
Хидроизолационен шлам на циметнова основа

За хидроизолация на минерални повърхности с открити пори, на зидарии (с гладка повърхност и запълнени фуги), на бетон (излят най-малко преди 3 месеца), на циментови замазки и основи (направени най-малко преди 28 дни).

За вътрешна хидроизолация на монолитни резервоари за вода (вкл. за питейна вода), на басейни с дълбочина до 5 m, на изби и сутерени в стари сгради.

Характеристики:
– водоустойчив;
– паропропусклив;
– мразоустойчив;
– с постоянен обем;
– лесна употреба.

Ceresit CR 90 Crystaliser
Кристализиращ хидроизолационен шлам

CR 90 Crystaliser е кристализираща хидроизолация на циментова основа. За хидроизолиране на балкони, влажни помещения, подземни конструкции (вкл. стени на мазета), септични ями, резервоари за вода (вкл. за питейна вода) с дълбочина до 15 m, малки монолитни плувни басейни с площ до 20 m2.

Характеристики:
– херметически затваря повърхността и не позволява проникване на вода – благодарение на процеса на кристализация се превръща в неразделна част от бетона;
– устойчив на положително и отрицателно водно налягане;
– приложим и за подземни конструкции и помещения;
– устойчив на микропукнатини до 0,4 mm;
– лесна употреба, икономичен, пести разходи за труд;
– много добра адхезия към основата;
– съвместим с хидроизолационна лента за ъгли.

Това, което отличава CR 90 е иновативна, високоефективна технология, която осигурява ТРОЙНА ЗАЩИТА срещу влага и вода.

1. Хидроизолационно покритие
Изолира бетонните повърхности срещу проникване на влага и вода, като едновременно с това заздравява и структурата на бетона. Веднъж нанесен върху основата, CR 90 Crystaliser формира плътен, водоустойчив слой.

2. Процес на кристализация – ефективна бариера срещу проникване на вода
Процесът на кристализация протича изключително ефективно в порестата, капилярна структура на бетона. Кристализиращият материал прониква в структура на бетона, където формира неразтворими кристали с влакнеста структура. С течение на времето, процесът на кристализация води до цялостно запечатване на капилярите в основата, което преустановява преноса на вода и в двете посоки. Кристалите проникват дълбоко в основата и се превръщат в неразделна част от бетона. Появата на повърхностни увреждания не влияе върху качеството на водоустойчивото покритие, което CR 90 формира.

3. Самовъзстановяващ се ефект
Процесът на кристализация продължава дълго след полагането на CR 90. При поява на микропукнатини (до 0,4 mm) по повърхността, те се самовъзстановяват. Кристализацията е средство за допълнителна защита на бетона срещу възникване на увреждания по хидроизолирания слой или разрушаване под въздействието на статични пукнатини.

Ceresit CR 166
Еластичен двукомпонентен хидроизолационен шлам

За изолиране на минерални основи срещу проникване на влага и вода. Може да се полага на закрито и открито, върху деформируеми и недеформируеми основи. Подходящ за хидроизолиране на тераси, балкони, влажни помещения, подземни конструкции, септични ями, вътрешни повърхности на монолитни резервоари за вода (вкл. за питейна вода), на басейни с дълбочина до 20 m. Устойчив на налягане от негативната страна. Еластичността на CR 166 позволява запълване на пукнатини с размери до 0,5 mm. Разтворът забавя процеса на карбонизиране и осигурява ефикасна защита на бетона и железобетона от корозия поради атмосферни въздействия.

Характеристики:
– водонепропусклив;
– еластичен;
– мразоустойчив;
– запълва пукнатините в основата;
– осигурява защита на железобетонните конструкции.

Може да харесате още...