Хидроизолация в основи от Ви Джи Еф Инженеринг

Проектирането и изпълнението на хидроизолационната система в основи на най-новата сграда в Бизнес Парк София – Сграда 15 са реализирани от екипа на Ви Джи Еф Инженеринг. Хидроизолационната система се състои от два пласта битумна мембрана – Venus FC SBS – 20°C на General Membrane

и Flexobit SBS – 20°C на холандския производител Bitufa.

Използваните материали са с много добра огъваемост, което ги прави отличен избор при изпълнение на хидроизолация в основи.  Положеният пласт мембрана Flexobit е изработен от чист SBS битумен полимер. Материалът притежава висока устойчивост на пробив и функцията да се възстановява в случай на компрометиране.

Хидроизолационните SBS битумни мембрани, предлагани от Ви Джи Еф, се отличват с много добра огъваемост и по тази причина функционират изключително успешно при ниски температури в студени климатични зони. Еластичността им е резултат от специфичната формула, по която се произвеждат  – висококачествен дестилиран битум, модифициран с еластопластомерни полимери, стирен бутадиен стирен (SBS) и селективно подбран стабилизиращ пълнител.

При проектирането на хидроизолационната система, освен с решаването на специфични казуси, като преминаване на комуникации през сутеренни стени, особено внимание е обърнато на типа на укрепване и изпълнението на изкопните работи на обекта – комбинирано между „берлинска” стена и изкоп с нормално откосиране.

Новостроящата се Сграда 15 се намира на мястото на разрушената през лятото Сграда 13. По проект, сградата се състои от едно цяло офисно тяло, издигащо се над партерно ниво, два подземни етажа и централно атриумно пространство, пресечено от мостови връзки, осигуряващи пътища за евакуация от вътрешността на сградата. Петте надземни етажа над партера са решени като отворени висококвалифицирани офис пространства. Освен открития атриум, в атрактивно място за почивка ще се превърне и малкият парк, който се предвижда да се изгради на покрива на Сграда 15. Емблематичният за Бизнес Парк София проект се очаква да бъде завършен до края на 2018 г.

Базирайки се на дългогодишния си опит в строително-монтажните работи, Ви Джи Еф Инженеринг предоставя и реализира оптимални решения при строителни проекти с кратки срокове, специфични условя за работа и сложен дизайн.

За контакти и допълнителна информация – Ви Джи Еф Инженеринг.

Вижте също...