pixel

Иновации в Италчементи Груп

Нова високотехнологична лаборатория и прозрачен цимент.

На 16 април 2012 г. международният лидер в производството на строителни материали, Италчементи Груп, част от който е българската компания Девня Цимент АД, откри официално своя нов уникален “Център за научни изследвания и иновации” – i.lab край италианския град Бергамо. Лентата на технологичния център бе прерязана от италианския Министър на околната среда Корадо Клини пред голяма аудитория, сред която бяха Председателя на Италчменти Груп, Джампиеро Пезенти, Генералния изпълнителен директор на компанията, Карло Пезенти, както и топ мениджмънта на Групата.  Присъстващи на церемонията бяха и представители и журналисти от 18 страни, в които Италчементи Груп развива своята дейност.

В центъра i.lab, чрез най-съвременните иновативни технологии, компанията произвежда цимента TX Active®, който поглъща вредните емисии и смога, като в същото време остава бял на цвят. Друга новост, разработена в лабораториите на Италчементи Груп, е прозрачният цимент i.light®, който позволява на светлината да прониква отвън навътре и обратно през изградените с него сгради, като едновременно с това осигурява същата здравина като останалите висококачествени видове бетон.

По повода, Набил Франсис, Изпълнителен Директор на Девня Цимент АД, наблегна на факта, че „циментът е най-консумираният продукт в света след водата, а иновацията в Девня Цимент е нашият отговор на кризата. Кризата налага въвеждането на нови продукти и стъпването на нови пазари”.

Преди около месец Девня Цимент АД представи първата мобилна лаборатория в страната, която изпробва на място качеството на предлагания от предприятието цимент. По този начин компанията осигури първата по рода си уникална услуга на българския пазар, „изцяло в ръцете” на своите клиенти.  Девня Цимент също така предлага най-широката гама строителни продукти в страната от над 30 вида цимент и сухи смеси. Наскоро компанията представи на пазара малки опаковки цимент от 1 до 5 кг. за дребни ремонтни дейности, а скоро ще прибави към продуктовото си портфолио и бои и мазилки. В същото време, Девня Цимент изгражда и своята нова производствена линия, която ще въведе в България най-модерните и щадящи околната среда технологии за производство на цимент. Планира се новата линия да влезе в експлоатация през 2014 г.

Повече за новия научен център на Италчементи Груп – i.lab, на:
http://www.italcementigroup.com/NR/rdonlyres/1B67854C-17EA-4DB7-A97C-652A0A027FB0/0/3_ilabprojectENG.pdf
http://www.italcementigroup.com/ENG/Architecture/i.lab/

 

Може да харесате още...