pixel

Изомакс пусна нов продукт на пазара!

ИзомаксТЕРМ

Оставайки верен на своите принципи за търсена на истински иновации и екологичност, ИЗОМАКС има удоволствието да представи най-новото си изобретение с приложение, актуално за всеки от нас – топлоотразяващ латекс ИзомаксТЕРМ.

Полага се като латекс – работи като топлоизолация!

ИзомаксТЕРМ представлява декоративен топлоотразяващ латекс за вътрешни стени и тавани на база водна дисперсия и специални полимерни микросфери, като може да се тонира с обикновен оцветител за латекс.

По своята работна консистенция, опаковка, технология на полагане и декоративни качества продуктът е аналогичен на висококачествените акрилатни латекси, но в същото време присъствието в състава на специални микросфери подобрява значително топлоизолационните характеристики на обработените повърхности.

Коефициентът на топлопроницаемост на покритие от ИзомаксТЕРМ е 11 пъти по-нисък от този на покритие от обикновен латекс. Ниската топлопроницаемост обуславя висока контактна температура за стените и таваните на помещенията през зимния период, което е определящо за антикондензните и енергоспестяващи качества на покритието.

Енергоспестяващ ефект

При преобладаващият в България режим на отопление „изключване – сутрин и включване – вечер” затоплянето на помещенията започва след затопляне на студената стенна конструкция. Топлоотразяващият ефект на покритието с ИзомаксТЕРМ осигурява по-бързо затопляне на помещението, респективно по-малки разходи за парно отопление и електрически ток. През лятото възпрепятства влизането на топлина в помещенията.

Изомакс

Здравословен ефект

Спорите на плесенните гъби са навсякъде и се нуждаят от постоянна влага за да се развият, а мухъла е доказан причинител на астма и проблеми с дихателните пътища. След полагане на покритие от ИзомаксТЕРМ повърхностната температура на стените се повишава и се елиминира възможността за поява на конденз, което предотвратява появата на плесен и мухъл по стените, като по този начин се създават здравословни условия на обитаване.

Вижте пълната информация за ИзомаксТЕРМ.

 

Може да харесате още...