pixel

КАБ с покана за предложения за устойчиви зелени офис сгради

Aрхитектурният съвет на Eвропа е част от Европейски изследователски проект, наречен OPEN HOUSE. Целта на този проект е  да бъде създаден свободно достъпен, уеб базиран продукт, даващ оценка за устойчивостта на сградите.

Каним ви да давате предложения за сгради, които да бъдат използвани в процеса на разработване на обща европейска методология за оценка на устойчивост – OPEN HOUSE, частично финансирана от Европейския съюз. Предложенията трябва да притежават устойчиви функции и могат да бъдат сред сгради, които притежавате, които сте проектирали или построили.

OPEN HOUSE платформата в момента е в процес на развитие. Тя цели да подпомогне европейските усилия, към всеобщо еднозначно разбиране за устойчивостта на сградите, уповавайки се на вече съществуващите методи за оценка на дизайн, планиране и изпълнение.
Тестването на системата върху избраните референтни сгради ще започне през есента на 2011 г. Взелите участие ще бъдат публично обявени със своя принос от партньорите на OPEN HOUSE,  измежду които са компании с големи изследователски проекти, малки и големи high-tech предприятия и др. , сборно 19 организации, в 11 Европейски страни.

Собственици, архитекти и специалисти, разработващи системата, ще бъдат поканени да представят себе си и дейността си във финалната конференция на проекта.

Този амбициозен проект се очаква да бъде от огромна помощ в проектирането на истински устойчиви сгради.

Ще бъдат селектирани конкретни устойчиви офис сгради в различни европейски страни, на базата на които да бъде тествана ефективността на метода OPEN HOUSE, за отделните климатични, политически и културни особености.

КАБ ви кани да изпратите до 8 август 2011 г. офис сгради, отговарящи на изискванията в прикачения документ, които според вас биха били подходящи за целите на продукта.

Очакваме вашите предложения на имейл адрес:
[email protected]

Арх. Николай Гълъбов – председател на Комисия по международна дейност и евроинтеграция

publics.bg

 

Може да харесате още...