pixel

Какви материали са вложени в кръстовището при Телевизионната кула?

естакада Драган Цанков

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че кръстовището при Телевизионната кула е завършено само за няколко месеца и е пуснато предсрочно. В много от случаите когато се бърза после се налага отново да се извършват ремонтни дейности по току-що завършените обекти. Има много примери за това. Също така при избора на изпълнител е водеща цената на цялостното изпълнение и не се изисква изрично полагането на качествени материали и труд. Направихме проверка на реконструираното кръстовище при Телевизионната кула и с приятна изненада установихме, че изпълнителят на проекта в лицето на Главболгарстрой е направил всичко възможно, за да вложи качествени материали на обекта. Използваните продукти на Semmelrock Stein+Design и правилното им полагане гарантират качеството, към което всички ние се стремим.

Това е вторият значим обект, който демонстрира добрата практика, след „Арена Армеец“ и кръговото движение на 4-ти километър,  в град София, изпълнен от ГБС с качествените изделия на Semmelrock Stein+Design.

тротоари и бордюри

Тротоарите и бордюрите са изпълнени със следните продукти: тротоарна, градинска плоча 40/40/5 см – сива, настилка Бехатон 8 см в зоните с високо натоварване и Бехатон 6 см в зоните където има само пешеходно натоварване. Освен това са ползвани бордюри 50/18/35 (пътен, магистрален бордюр), 50/10/25 (пътна ивица). Като производител с близо 55 години опит (следващата година стават 55 в Европа и 5 в България) Semmelrock Stein+Design предлага решения съобразени с изискванията на всеки проект, както от гледна точка на функционалност така и от гледна точка на визия.

Когато един инфраструктурен обект се изпълни с висококачествени материали, това гарантира икономии на средства, защото те, съчетани с качествено изпълнение не се нуждаят от ежегодните ремонти, на които сме свикнали по пътищата. Много е важно обаче да се подбират правилните продукти за конкретния терен, проект и функционалност – в случая имаме настилка с различна дебелина, именно защото в някои зони ще има натоварване от тежкотоварна техника (например камиони за боклук, водоноски, снегорини или друг тип машини) и правилният начин е на тези места да се положи настилка с по-голяма дебелина.

Може да харесате още...