pixel

КСЕЛА България награди най-добрите „млади строители”

Наградиха най-добрите „млади строители” от едноименния строителен конкурс на  КСЕЛА България.

На 21-ви април в хотел Иберо стар, Златни пясъци се проведе финалът на националното състезание „Млад строител”. Победителите бяха заслужено наградени от спонсорите.

За поредна година един от основните партньори на състезанието е КСЕЛА България, производителят на клетъчен бетон YTONG, който осигурява и наградите за победителите от дисциплината “Зидарии” на националния кръг. В този финален кръг сили премериха  победителите от регионалните състезания, проведени през март в градовете Габрово, Варна, Бургас и Перник.

В състезанието за строителство, което се провежда ежегодно по инициатива на Министерството на образованието и под патронажа на Камарата на строителите в България, учениците от професионалните гимназии имаха възможност да приложат формираните в процеса на обучението си знания, умения и компетентности. Упражняваха се при работа с най-новите материали, инструменти и технологии на фирмите-спонсори, които са наложили на българското строителство европейски облик, както и да работиха в екип или индивидуално, с отговорност към изпълнението на задания по състезателните дисциплини. В конкурса премериха сили в четири състезателни дисциплини: облицовки и настилки, нанасяне на ефективно бояджийско покритие, зидария с клетъчен бетон YTONG и сухо строителство.

Състезанието е част от „Панорамата на професионалното образование”, в рамките на която се провеждат състезания по различни предмети и дисциплини, преподавани в професионалните сторителни училища. Традиционното участие на КСЕЛА България  е част от стремежа на компанията да подкрепя българското професионално обучение и развитие.

 

Може да харесате още...