pixel

Марисан проведе своето корпоративно събитие

На 12.02.2011г. фирма Марисан и Колев, водеща българска компания с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството, проведе своето корпоративно събитие под мотото “Добрите партньори застават зад добри идеи”. Фирмата проведе своето събитие в хотел ”Риу Правец Ризорт”, с което уважи своите повече от 300 партньори и приятели – дистрибутори от цялата страна, строителни компании, архитекти и инвеститори.

Професионалната фирмена презентация относно дейността на фирмата през годините и най-новите продуктови решения заинтригуваха аудиторията.

Базирайки се на своя успешен опит на българския и румънския пазар, както и на дългогодишното си сътрудничество с лабораториите на BASF и DOW CHEMICAL, фирмата представи своите основни направления:-    интегрирани топлоизолационни решения и системи;
– сухи строителни смеси – строителни лепила, шпакловки, смеси за зидане, замазки, фугиращи смеси и др.;
– хидроизолационни системи и смеси;
– оцветени фасадни мазилки и бои.

Събитието завърши с официална вечеря, дадена от домакините. За доброто настроение на гостите се погрижиха Васил Найденов, Димитър Рачков, танцов ансамбъл „Кукери” и Камино бенд (Петьо Филипов, Стефан Илчев, Красимира Йорданова, Милен Македонски).

———————————————————————————————————————————————

Фирмата е създадена през 1998 г., когато двамата съдружници Станислав Колев и Петър Петров решават да обединят опита и идеите си. Единият от тях донася със себе си познаването нуждите на българският пазар на строителни материали и дългогодишният опит в ръководството на строителна фирма, а другият – познаването на западноевропейският пазар с неговите тенденции и ноухау в сферата на строителството и продуктите в бранша.

 Днес често ще чуете старите майстори да говорят с носталгия за времето преди 90-те или както те го наричат „бай Тошово време” – за ниските цени, за двайсетдневните карти за почивка, липсата на безработица, безплатното здравеопазване и образование.

Но едва ли някой от тях ще ви похвали „доброто” старо лепило за плочки – забъркано „на око” – от пясък, вар и цимент и с универсално строително предназначение, за което всеки майстор има своя формула. Едва ли ще чуете ласкави думи и за „добрия” стар стиропор, който десетилетия се използваше за слабоефективна вътрешна изолация.

  Днес едва ли в България има майстор или строителен специалист, който ще отрече предимствата, които са донесли за строителството съвременните сухи строителни смеси и професионално разработените фасадни системи. И че пътят в развитието на строителната индустрия през годините е бил правилен и от полза за всички нас – строители, майстори и крайни потребители.

Първият продукт на фирмата е от серията ТЕРАФЛЕКС – серията лепила за керамични покрития. Това е продукт, който с времето успява да се наложи на пазара като синоним на отлично и безкомпромисно качество и става неизменен помощник в работата на всеки майстор и строителен работник. Наистина, високото качество на продуктите от серията ТЕРАФЛЕКС създава така необходимото доверие във фирмата и подпомага много последвалото разширяване на продуктовата гама. Постепенно на пазара се появяват и останалите серии продукти, покриващи специфичните нужди на всички довършителни строителни работи: различни видове лепила, шпакловки, хидроизолации, замазки.

Водена от желанието си да предлага на потребителите нови високотехнологични продукти и системи и да гарантира още по-добър контрол върху качеството на цялата си продукция, както и съзнанието за отговорността която фирмата носи за тях не само до момента на купуването им, но след това – води до следващата важна стъпка в развитието на Марисан – изграждането на собствена изпитателна лаборатория.

 Тя е оборудвана с най-съвременна лабораторна техника, която отговаря на всички международни стандарти и позволява да бъдат изследвани детайлно всички видове сухи строителни смеси, мазилки и цялостни системи за хидро- и топлоизолиране при различни атмосферни условия и подложени на различни натоварвания. Висококвалифицираните технолози работещи в лабораторията и тясното партньорство и сътрудничество с лабораториите на BASF, WACKER и DOW CHEMICAL дават самочувствие на фирмата, не само да повишат ефективността на настоящите си, но и да разработват и предлагат нови продукти и решения – изпреварващи очакванията на пазара. (Малко по-късно ще се спрем по-подробно на най-последните продукти – разработени с нашите партньори в лабораторията на фирмата).

 Важен момент в работата на лабораторията е и помощта която тя оказва на нашите партньори анализирайки различните ситуации, дадености, условия и материали на строителните обекти и препоръката за употребата на правилните продукти или начини на работа в конкретната ситуация на конкретният обект.

Според проучване на GFK познаваемостта и доверието към продуктите на Марисан и Колев се нареждат сред трите водещи марки в бранша у нас.

 

Може да харесате още...