Модулна фасдна система Qbiss by Trimo

Новата модулна фасадна система Qbiss by trimo – съчетание от функционалност и естетика, осигуряват отлична визия на вашата сграда.

Системата е подходяща за търговски и бизнес центрове, банки, хотели и др.сгради, oтличаващи се с модерна и завършена фасада.

Qbiss by trimo представя не само технологично, но и иновационно постижение.

Концепцията 5 в 1 осигурява комплексно решение за фасадата на вашата сграда, като обединява желаните функционални предимства с най-изтънчена естетика.

Системата се състои от:
– модулен фасаден елемент,
– уплътняващи и фиксиращи елементи,
– окомплектовки,
– ъглови детайли,
– прозорци (при желание на клиента).

Разработена в отговор на архитектурните и проектантски изисквания, фасадата е уникална с  появата за пръв път на обли ъгли. Естетиката е допълнително подчертана от видимите вдлъбнати надлъжни и напречни връзки между елементите. Патентованата технология на Qbiss by trimo – „shadow joint”, при която връзките са оптично с еднаква дебелина, създава фасада с модерен минималистичен дизайн и гладка повърхност.

Иновативността не се изчерпва само с естетика. Qbiss by trimo е цялостна инжинерингова система, разработена в отговор на много структурни изискавания, поставени от архитекти и проектанти. Това, което отличава Qbiss by trimo е способността да носи сама теглото си, не изисква допълнителна подконструкция. Необходимо е захващане единствено в двата края на фасадния елемент. Предпоставка за много предимства като намаляване на количеството работа, времето и разходите за изграждане на конструкция. Qbiss by trimo няма нужда от допълнителни опори като бетонови, тухлени или дървени стени.

Фасадата на всяка модерна сграда трябва да е повече от разходно ефективна и естетична. Qbiss by trimo не прави изключение. Фасадните елементи са изработени от огнеустойчиви материали и осигуряват пожарозащита. Qbiss by trimo гарантира безопасност и надеждност от най–висок клас. Фасадните елементи притежават международен сертификат за пожарозащита.

Истинската себестойност на сградата не се свежда само до строителството, а и до енергийно-ефективните свойства, които притежава. Qbiss by trimo няма термо мостове, тъй като изолацията е вградена и във вертикалните връзки между панелните сглобки. В допълнение, влага не може да проникне в топлоизолацията по време на монтаж – защитена е от стоманените листове, така термопроводимостта на фасадния елемент не се влошава.

Монтажът също е повлиян от иновациите. Новата възможност за монтаж с ефект тип „тухлен зид”, може да се изпълни както при хоризонтално, така и при вертикално ориентирани фасадни елементи. Благодарение на разнообразието от възможности за проектиране, Qbiss by trimo ще ви позволи да реализирате вашите най-смели, уникални и различни архитектурни идеи. Qbiss by trimo се предлага в голяма цветова гама – Corus Colorcoat Prisma.

22 стандартни цвята в гамата

50 micron PUR антикорозионна и UV защита

Предимства

Естетика
С уникално облите си ъгли и патентована технология „shadow joint”, Qbiss by trimo създава фасада с модерен минималистичен дизайн и гладка повърхност.

Самоносеща
Не изисква допълнителна стена. Самоносещите фасадни елементи се захващат единствено в двата края на конструкцията. Това осигурява минимализиране на разходите и по-малко време за монтаж.

Пожароустойчива
Чрез интегрираната пожаробезопасност (сърцевина от минерална вата) и съпътстващите сертификати, Qbiss by trimo осигурява здравословни и безопасни условия на експлоатация и  редуцира застрахователните премии на сградата.

Топлоизолирана
Без термомостове и сърцевина от минерална вата, Qbiss by trimo осигурява по-умерен вътрешен климат и редуцира разходите за отопление и климатизация.

Водонепропусклива
Водонепропускливостта на системата е 900 Pa – значително по-висока от останалите системи.

Структура
Модулната фасадна система  Qbiss by trimo се състои от два галванизирани и предварително боядисани листа ламарина и сърцевина от минерална вата, за топлоизолация и пожароустойчивост.

Основни технически данни:

Дължина 530 – 6500 мм
Модулна ширина 600 – 1200 мм
Дебелина 60, 80, 100, 120, 150, 200, 240 мм
Външна профилация G – гладък; 0,7 мм
Вътрешна профилация S, G, V – профил; 0,6 мм
Антикорионна защита Corus Prisma – PUR 50 μm
Топлоизолация минерална вата 120 кг/м³
Водонепропускливост 900 Ра
Пожароустойчивост дебелина 100 – 30 мин;
дебелина 120 – 60 мин;
дебелина 150 – 90 мин.

Допълнителни елементи
Разнообразието от окомплектовки отличава и добавя естетика към модулната фасадна система Qbiss by trimo. Уникални решения за всяка отделна сграда. Можете да избирате от различни видове ъгли и различни видове други фасадни детайли.

Монтаж върху бетонови конструкции
При монтаж на фасадни елементи Qbiss by trimo върху бетонови конструкции, се изисква метална подконструкция, която изравнява неравните бетонови или тухлени стени. В този случай са нужни статически изчисления. Тrimo e на ваше разположение за съдействие.

Монтаж върху метални конструкции
Когато дължината на фасадния елемент Qbiss by trimo съвпада с растера на основната конструкция, не се изисква подконструкция. Ако дължината на елемента е по-къса от растера на основната конструкция или ако основната конструкция не е изградена в рамките на допустимите отклонения, е необходима изравняваща конструкция. В този случай се изискват статически изчисления.

Методи за монтаж

Хоризонтален (класически)
Отделните фасадни елементи се сглобяват в хоризонтална посока (надлъжно), чрез сглобка „жлеб/зъб” и са фиксирани вертикално към конструкцията

Хоризонтален (тип „тухлен зид”)
Qbiss by trimo позволява не само симетрично изместване (от края към средата на горния или долен елемент), но също така допуска вертикалните сглобки да не са в една вертикална линия. Всеки елемент може да е с различна дължина.

Вертикален
Вертикалната ориентация на фасадата е възможна като елементите във вертикално направление се свързват чрез сглобки „жлеб/зъб” и са фиксирани към хоризонталната подконструкция.

Qbiss by trimo е с гаранция 10 години и уникалната 25 – годишна гаранция Confidex (дава се директно от производителя на покритието към собственика на сградата) за антикорозионна защита Corus Colorcoat Prisma. Гаранционният период ви дава спокойствие и увереност, че системата дълго време ще продължи да бъде елегантното лице на вашата сграда.

Придайте облик на вашата фасада … с ArtМе.
ArtMe е технология за третиране на фасадна повърхност, позволяваща гравирането на неограничено разнообразие от форми, модели и визуални ефекти, върху нея. Дизайни, картини, лога и търговски марки, ArtMe прави това възможно, без нуждата от адхезиви или допълнителни структурни елементи.

Въпреки, че възможностите за дизайн са неограничени, Trimo създаде три стандартни дизайна – пъзели, линии, балончета – и те могат да се използват самостоятелно или в комбинации, за да създадем вълнуващи индивидуални изображения.

Новият технологичен подход позволява обработка на повърхността на фасадните елементи Trimo, запазвайки високите стандарти за качество.

Технически характеристики
Пожароустойчивите панели Trimo с ArtMe дизайн запазват всички характеристики за пожарозащита, топлоизолация, звукоизолация, въздухо и водо-непропускливост. Напълно е запазена антикорозионната защита. Параметрите на стандартния елемент са дефинирани при стандартните дизайни. При индивидуалния дизайн е възможно някои технически характеристики да се променят, което налага нуждата от консултации с проектантите на Тrimo, преди официално одобрение.