pixel

Multipor – климатично неутралната търговска марка за изолационни продукти на Ксела

xella

Групата Ксела се стреми да оказва положително въздействие върху околната среда и климата със своите устойчиви и енергийно ефективни строителни и изолационни материали, както и чрез своето собствено поведение.

В рамките на своя ангажимент за борба с изменението на климата групата Ксела желае да предложи на своите клиенти възможност за съизмерим принос за смекчаване на изменението на климата. Следователно Ксела ще компенсира емисиите на CO2 при производството на минерални изолационни плочи, превръщайки Multipor® в първата въглеродно неутрална марка на групата.

Избягване и компенсиране на въглеродни емисии

xella

Ксела си е поставила задачата да допринесе значително за намаляване на емисиите на парникови газове и за опазване на климата. Една от основните ѝ цели е интензивно да намали собствените си емисии на въглероден диоксид  с 30% до 2030 г. Повече подробности за тяхната екологична, социална и управленска стратегия (ESG strategy) ще намерите тук. За марката Multipor фирмата отива една крачка напред и компенсира емисиите на CO2 от продуктите и от системните аксесоари. “Заедно с нашия партньор в компенсирането на емисиите ClimatePartner ние измерихме количествата CO2, които се отделят при производството на Multipor, вкл. дължащите се на суровини, опаковки, логистика и отделени отпадъци, и компенсирахме всички неизбежни емисии чрез подкрепа на проекти за действия срещу промените на климата. Тези проекти намаляват емисиите чрез рекултивиране и повторно залесяване, чрез замяна на вредни технологии с алтернативни или чрез други дейности, които се явяват благоприятни за климата и са сертифицирани по международни стандарти.”

Групата Ксела избра два сертифицирани проекта за опазване на климата в Европа, които имат важен принос в борбата с глобалното затопляне. Една от тях е в Лихтенау, Германия, която подпомага повторното навлажняване и ренатурация на торфищата, които могат да съхраняват значителни количества CO2; другата е вятърната централа „Свети Никола“ в Североизточна България, която произвежда енергия от вятъра без изкопаеми горива.

xella

В резултат на това, Ксела обнови външния вид на Multipor: отсега нататък марката ще се представя в зелено – от публичните комуникации до фолиото на опаковката. Ребрандирането показва, че екологичното мислене и действие са здраво застъпени в компанията. Минералните изолационни плочи на Multipor се отличават с отлични изолационни свойства; спомагат за по-малко потребление на енергия в сградите и за по-здравословен климат в помещенията. „Новият облик на Multipor укрепва идентичността на марката и извежда на преден план нейната устойчивост,“ отбелязва Мартин Киндт, ръководител на направление „Иновации и стратегически маркетинг“ в групатаКсела.

Multipor съчетава по изключителен начин свойствата огнеустойчивост, паропропускливост и капилярна активност. В допълнение, изцяло минералният продукт е напълно рециклируем. Изолационните плочи се произвеждат от естествени суровини, не съдържат фибри и вредни съставки. Спецификите им ги правят устойчив и интелигентен избор навсякъде в строителство – от мазето до покрива, в жилищни, търговски и промишлени сгради.

За Ксела груп

Ксела груп предлага иновативни, безопасни и устойчиви строителни материали, както и цялостни решения за енергоефективно, здравословно и оптимизирано от гледна точка на разходите строителство. С оборот от 1,6 милиарда евро, 95 завода и над 7000 служители, групата е един от водещите международни компании на строителни и изолационни продукти. Ксела е компания майка на марки като Ytong, Silka, Hebel и Multipor и е пионер в дигитализацията на строителните площадки със своята услуга за автоматизирано проектиране blue.sprint.

За повече информация – Xella Group.

Може да харесате още...

Izolacii.eu