Нанотехнологии в продуктите на МАРИСАН

В изпълнение на програмата си за предлагане на високотехнологични продукти, МАРИСАН интегрира модерните нанотехнологии в своите разработки, като вижда в тях нови възможности за развитието на своето портфолио.

Нанотехнологията е област от приложните науки, а също така и висока технология, която покрива широк диапазон от теми, но основната обединяваща тема е контрол над частиците на микроскопично ниво при размери по-малки от 1 микрометър, както и създаването на продукти на такова ниво съизмерими с размера на молекулите. Наноматериалите притежават характерни физико-химични свойства, които са различни от тези на същите материали при традиционната им употреба.

Носител на такова иновативно решение е дълбокопроникващия НАНОГРУНД®. Фините наночастици в състава, проникват дълбоко в основата, като осигуряват здрава и равномерна повърхност, подходяща за множество финишни покрития.

Продуктът се предлага в концентриран вид, разрежда се в съотношение до 1:10 в зависимост от вида на основата и е подходящ за екстериорно и интериорно приложение. Предназначен е за импрегниране на различни строителни основи, като: вароциментови и варопясъчни мазилки, бетон, газобетон, гипс, гипсокартонени и циментово-влакнести плоскости, преди тяхното боядисване или полагане на декоративни мазилки върху тях.

НАНОГРУНД® запазва устойчивостта на износване при мокро миене и триене, свързва праха по повърхността и изравнява попиващата ѝ способност, като намалява разхода на боя, както и риска от пресъхване на мазилката при нейното полагане.

Концентрирания грунд в опаковки от 1 кг. и 5 кг., осигурява гъвкави решения за различни по вид и обем работи за подготовка на основите.

С помощта на нанотехнологиите, МАРИСАН Ви пренася от научната фантастиката в ежедневната реалност, а НАНОГРУНД® е новото решение, което навлиза смело в бъдещето на модерното строителство.