Навигационната кула на летище София с вложени продукти и системи на Knauf

РВД летищна кула

Местоположението на новата летищна контролна кула е западно от сградата на Терминал 2 на летище София, като от архитектурна гледна точка двете сгради взаимно се допълват. Разгърнатата застроена площ е над 2 400 m2., а височината на сградата е 50 m. Новата летищна контролна кула е разчетена да обслужва летище София при бъдещото му разширение.

Необходимостта от изграждането на новата контролна кула е свързана с реконструкцията и разширението на летище София и се явява естествено продължение на развитието на летищния комплекс. От друга страна чрез новата летищна контролна кула ДП РВД ще обезпечи подобряване на качеството и ефективността на аеронавигационното обслужване в зоната на летището.

При изграждане на навигационната кула главният изпълнител  Главболгарстрой  АД използва много от продуктите и системите на Knauf. Приложение намериха системите W112, W113, W362. Системата за повдигнат под F124 помогна за безпроблемното вграждане на многобройните комуникации, а под крайното фасадно покритие бяха монтирани циментовите плоскости AQUAPANEL.

Очаква се летищната кула да влезе в експлоатация до края на годината.

Може да харесате още...