Незапалим и ултра-матов лак

olilacke

Немската компания Oli Lacke разработва нов лак за дървесина. Ултра-матовият и незапалим лак OLI-AQUA NORDIC 18.40 е подходящ за лакиране на всички видове дървесина. След третиране с този лак повърхността остава неразличима от сурово дърво, дори за окото на опитните дърводелци.

olilacke

Новият лак на водна основа дава много нови възможности за употреба в търговията и промишлеността. Той може да се използва като грунд и покривен слой в широка гама от интериорни решения и мебелни конструкции. При използване на варианта за суров дървесен ефект върху светло дърво, оригиналният цвят на субстрата остава почти непроменен и добива ултра-матов завършек. Така, въпреки че дървесината изглежда напълно нетретирана и сурова, тя е надеждно защитена.

olilacke

Лакът може лесно да се нанесе чрез пистолет и да се шлайфа. В допълнение към добрата защитна устойчивост, неговата работна сила е и в способността му да се задържа добре върху повърхността, което е от решаващо значение, особено при боядисването с пръскане на вертикални части. Използването на втвърдителят рязко увеличава вискозитета на филма. По този начин се предотвратяват стичанията дори на вертикални повърхности. По време на обработката се получава млечен воал във влажната фаза, който напълно изчезва по време на процеса на сушене и осигурява изключителен суров дървесен ефект.

За повече информация: Oli Lacke

Вижте също...