Новата серия леки и безпрахови лепила за плочки – weber.set

Една година след официалното откриване на новия си завод за сухи строителни смеси,  Вебер представя на българския пазар изцяло иновативни продукти!

Предимства на лепилата от серията weber.set:

Продуктите weber.set Комфорт и weber.set Комфорт Флекс са ново поколение лепила. Основните им предимства пред обикновените лепила са:

– Безпрахови – произведени по dust-free технология.
– Леки продукти – 17 кг лепило стигат за 5 m², колкото е нужно за разфасовка от 25 kg при обикновените продукти от този тип.  Така Вие превозвате и носите по-малко, а вършите същата работа.
– С удобна дръжка за пренасяне върху торбите – носите комфортно две опаковки без да се изцапате. По този начин ще се товарите по-малко, а ще извършите същия обем работа.
– С механизъм за лесно отваряне на торбите – с едно обикновено движение дърпате лентичката на дъното на опаковките, за да ги отворите. Вече няма нужда да режете с инструмент и да вдигате излишно прах.

Без прах, благодарение на Dust-free

Иновативната технология на производство и специалните добавки на Вебер Ви дават продукти, работата с които създава много повече комфорт и безопасност. Отделянето на фин прах  при отваряне на торбите на лепилата weber.set и съпътстващите процедури по приготвяне на разтвора, е намалено до минимални нива.

В работата си с weber.set Комфорт и weber.set Комфорт Флекс ще можете да дишате спокойно и дрехите ви ще останат незамърсени от вредния фин циментов прах.

Как олекотихме Вашата работа?

Именно иновативната технология на производство позволява изразходването на по-малко количество материал за същата площ, без да се правят компромиси с качеството. От 17 kg weber.set Комфорт и weber.set Комфорт Флекс се получава същото количество разтвор, както от 25 kg торба обикновено лепило. По този начин пренасяте 32% по-леки торби, но лепите същата квадратура плочки.

Разходната норма е сведена до 3-3,5 kg/m² в зависимост от размера на зъбите на маламашката и изравнеността на основата. За оптимизиране на разхода на лепило, основата трябва да бъде подготвена максимално равна, без дупки и неравности.

Защо да носите по 25 килoграма, когато 17 ще Ви свършат същата работа и то без да се излагате на вреден прах?

По-добрата опаковка

Освен, че 17 kg се носят по-лесно, отколкото 25 kg, опаковките са снабдени с удобни за целта дръжки. Така по-лесно ще пренасяте и превозвате лепилото.

Новият дизайн на опаковката, включва удобен механизъм за отваряне на торбата. Сега, вместо да извършвате отривисти режещи движения с маламашката или друг инструмент, можете просто да издърпате лентичката в дъното на торбата, за да забъркате разтвора. Изсипването на лепилото става по-лесно и удобно отвсякога.

Така с weber.set Комфорт и weber.set Комфорт Флекс работите без прах, носите по-малко и работите по-лесно.

Приложение

Лепилото weber.set Комфорт е подходящо за полагане на покрития при вътрешни и външни условия.

След изсъхване, weber.set Комфорт не се влияе от външни фактори като замръзване, постоянно мокрене или слънчеви лъчи. Положените покрития са с много висока устойчивост на натоварване – тежки предмети, стелажи, машини и голям човекопоток.

Лепилото се използва при полагане на керамични покрития върху минерални основи като варо-циментови мазилки и замазки, бетон, газобетон, тухлена зидарии и т.н.

Лепилото weber.set Комфорт се използва също и за полагане на покрития от естествен камък, керамични плочи, теракота, гранитогрес и стъклокерамични плочи при външни и вътрешни условия.

Продуктът weber.set Комфорт е приложим за плочи върху стени (макс. 30×30 cm),  както и за подови настилки (макс. 40×40 cm).

Максимално тегло на покритието 40 kg/m².

Продуктът weber.set Комфорт Флекс  е висококачествено лепило, подходящо за полагане на покрития върху  основи от бетон, варово-циментови мазилки и газобетон при външни и вътрешни условия.

За вътрешни условия, weber.set Комфорт Флекс  може да се използва за полагане на керамични плочки, теракота, гранитогрес, естествени каменни облицовки и стъклокерамични плочки с максимално тегло до 40 кг./м² и размер до 30х30 см за стени и 60х60 см за подове.

Лепилото weber.set Комфорт Флекс е удачно решение дори при покрития като стара боя, или съществуващи плочки, след грундиране с weber.prim plus Грунд. Лепилото е подходящо и  за полагане на керамични или каменни покрития на фасади в цокълната област, както и върху подово отопление.

Освен това, weber.set Комфорт Флекс  е приложимо и за покрития върху гипсокартонени и гипсофазерни плоскости.

Лепилото weber.set Комфорт Флекс  е особено подходящо за полагане на покрития при външни и тежки условия, като след изсъхването си е устойчиво на замръзване, постоянно мокрене и нагряване от слънчеви лъчи. Положените покрития са с много висока устойчивост на натоварване – тежки предмети, стелажи, машини и голям човекопоток.

Продуктът weber.set Комфорт Флекс е подходящ и за фасадни облицовки и подове с вградено отопление.

За първи в България – новите леки и безпрахови лепила за плочки с марка Вебер. Продуктите от серия weber.set Комфорт и Комфорт Флекс са в търговската мрежа от 15 март.

Безплатен телефон на клиента: 0800 16 081, www.weber.bg.

Може да харесате още...