pixel

Нови чуждестранни инвестиции

ABB Switzerland

Първа копка на нов завод в град Раковски, област Пловдив, направи вчера президентът на България, Росен Плевнелиев. Инвестицията в новата база на технологична компания ABB е на стойност 23 млн. USD. Заводът ще бъде четвъртото предприятие на базираната в Швейцария компания у нас след тези в Петрич, Севлиево и Раковски. След откриването му общият брой на служителите на швейцарската компания в България ще достигне 1800 души. Базата ще бъде построена върху обща площ от 15 000 кв. м. Плановете са обектът да бъде пуснат в експлоатация до края на 2013 г.

„Гордея се, че компании като АВВ имат доверие в България и работят за просперитета й. Нека да се мерим с най-добрите, а защо да не сме и по-добри от най-добрите. Ако вдигнем високо летвата, ще постигнем повече, ще си повярваме и ще бъдем проспериращи и успешни”. Това каза по време на официалната церемония по започване на строителните работи на завода президентът Росен Плевнелиев.

„Ние сме регионът с най-много хектари, организирани в индустриални зони в България – над 1800 хектара. През годините, инвеститорите, които идват и се запознават с нашия регион, задължително минават и през зоната в „Раковски”. Привличането на инвеститори като АВВ спомага за това регионът да е все по-разпознаваем на световните форуми като такъв с икономически потенциал и с добри условия за реализиране на бизнес. Смело мога да твърдя, че тази поредна инвестиция до голяма степен повдига авторитета на нашия регион”, каза Иван Тотев, кмет на Пловдив.

Новият завод ще е вътрешен доставчик на АВВ на продукти с ниско и средно напрежение. Планира се в него да бъдат разкрити 600 работни места.

fakti.bg

Може да харесате още...