Нови тенденции и продукти от Semmelrock Stein+Design

Цялостното оформление на двора, входната алея и градината, създава излъчването и атмосферата, с които Ви посреща Вашия дом. А кой не би желал да се почувства прекрасно именно „у дома“?

За да Ви осигури уникалната възможност да се почувствате „У дома“ и да придадете цялостен и завършен вид на Вашето лично пространство, Semmelrock Stein+Design Ви предлага най-новото попълнение в продуктовата си гама – Система за стени и огради Rivato.

Класическата форма на елементите, съчетана с традиционната визия наподобяваща „пердашена мазилка“, превръщат системата за стени и огради Rivato в подходящо решение за всеки проект, без значение от архитектурния стил. Именно заради семплото излъчване и естествения бетонов сив цвят, с елементите на системата Rivato, могат да се реализират различни типове стени и огради съобразно тяхната функционалност, например за пространствено оформление чрез отделяне на функционални зони в градината или за ограждане на имота. Без допълнителни усложнения може да се построи барбекю, зимна градина или декоративен парапет за терасата и всичко това в унисон с бетонните настилки и плочи включени в продуктовата гама на Semmelrock.

И все пак какво представлява системата Rivato?

Системата за стени и огради съдържа 4 елемента:

1. Покривна плоча 47 x 27 x 5 cm

2. Основно блокче за изграждане с размери 40х20х16,7 cm

3. Блокче за изграждане на колони с размери 40 х 20х 16,7 cm

4. Половинка блокче с размери 20 х 20 х 16,7 cm

Елементите са комбинирани помежду си така, че да осигуряват оптимални резултати при минимизирани загуби на труд, време и материал.

Изграждане на ограда със система Rivato?
1. Оградата трябва да има фундамент

Минималната дълбочина за фундамента е 75 cm и ширина равна или по-голяма от тази на оградата или стената, която ще се изгражда.

Подготвеният изкоп лесно и бързо се оформя с мултифункционалното блокче за зидане на Semmelrock с размери 50/25/20 cm.

Важно е да се съблюдават следните изисквания:
– на всеки 6 м (когато се изграждат огради с голяма дължина) трябва да се предвидят вертикални делатационни фуги с широчина 10 mm;
– за да се избегне пропадането на фундамента, той трябва да се армира. Напълно достатъчни са 4 бр. армиращи пръти с Ø 10 mm;
– за колони е достатъчно армировката да се направи с 4 бр. армиращи пръти с Ø 8 mm;
– за да се постави армировката с чук, се разширяват производствените отвори в страничните стени на блокчето за зидане;
– при изграждането на ажурна ограда трябва да се поставят колони на максимално отстояние една от друга 250 cm;

Подредените бетонни блокчета се запълват с бетон марка С16/20. Важно е горната повърхност на основата да е хоризонтална, което се постига чрез нивелиране на отделните блокчета.

2. Изграждане на оградата с блокчета от системата Rivato:
– върху готовия фундамент с основното блокче Rivato се оформят редове (при разместена фуга), като отделните блокчета се свързват с подходящ зидарски разтвор като едновременно с това се оформя и фугата;
– при завършване на ъглови участъци и за оформянето на колони системата разполага с блокче за колона, което може лесно да се раздели благодарение на вътрешната разделителна стена на 2 елемента;
– системата разполага и с половин блокче, което улеснява изграждането на стената (оградата) без излишна загуба на материал в резултата на рязане.

Цялостният завършен вид и класически дизайн се допълва от покривната плоча за системата Rivato.

Добавете уют и дискретна елегантност на Вашето лично кътче, като го отделите от света със системата за стени и огради Rivato. Този месец, за да осигурим повече за нашите клиенти, предлагаме цялата система Rivato, заедно с блокчето за зидане на преференциална цена с 5% търговска отстъпка, като част от промоционалната програма „Продукт на месеца“, за която можете да прочетете повече на www.semmelrock.bg.