Новото решение на Винербергер – POROTHERM 25 N+F Light – за да ни е по-леко…

Като водещ производител на керамични тухли в цял свят Винербергер се стреми да отговаря индивидуално на нуждите на своите локални пазари.

В тази връзка освен традиционната серия продукти с вертикални кухини от семейството на POROTHERM компанията в България произвежда тухли с хоризонтални кухини, традиционни за България с търговското наименование FORATI. Те бяха създадени с цел да предоставят решения в по-ниско ценовия клас продукти, но същевременно произведени с типичното за Винербергер високо качество. Две години след началото на кризата в строителния сектор Винербергер ЕООД разработи решение с още по-добро съотношение цена-качество.
POROTHERM 25 N+F Light обединява част от предимствата на тухлите POROTHERM с ниското обемно тегло и атрактивната цена на традиционните тухли четворки на m2 готов зид.

Предимствата на този нов продукт, сравнени с обикновена тухла четворка са изцяло в негова полза:

–  По-ниско обемно тегло, което спесятва армировка за носещата конструкция;
–  Три пъти по-малък разход на разтвор – без разтвор по вертикалните фуги и значително по-малко хоризонтални фуги спрямо тухла четворка;
–  По-големи размери /колкото 3 четворки/ и перфектна геометрия, които позволяват по-бърза и прецизна работа, както и намаляване на разтворите за довършителни дейности;
–  Сглобка нут и федер /N+F/, която уплътнява вертикалната фуга и води зидарията праволинейно;
–  Повече от два пъти по-висока от минимално изискваната якост на натиск 7,5 N/mm2;
–  По-гъста решетка за по-добра звукоизолация /редуване на керамика – въздух – керамика/;
–  Надеждно дюбелиране и окачване на тежки предмети;
–  С 30% по-добра топлоизолационна способност

Така един квадратен метър готов зид се изпълнява по бързо и по-евтино с POROTHERM 25 N+F Light отколкото с обикновена тухла четворка.