Първата Еко детска градина в България – с хидроизолация от ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг

Първият проект за екологична детска градина е реализиран най-после и в България и то не къде да е, а в гр. Бургас – най-добрият град за живеене за 2018 г.

Ви Джи Еф Инженеринг е фирмата, на която главният изпълнител и инвеститорът се довериха за изпълнението на хидроизолационните работи в основи и покрив.

Хидроизолационната система, избрана за изпълнение в основи е съобразена със спецификите на проекта и представлява изпитано решение от практиката на Ви Джи Еф Инженеринг, което включва полагане на битумен грунд General Rapid Primer и два пласта битумна мембрана Aries P 4 mm, сертифицирана за полагане в основи. Мембраната е производство на General Membrane, Италия – дългогодишен и доверен партьор в хидроизолационните решения на ВИ ДЖИ ЕФ. По хоризонтала мембраната е защитена със защитен геотекстил и PE фолио. По сутеренните стени е предвидена защита на хидроизолацията с XPS и дренажна HDPE мембрана EcoDrain, която служи за механична защита при обратния насип.

Покривът е конвенционален, проектиран и изпълнен с двупластова битумна хидроизолационна система на General Мembrane, в съответствие с националните изисквания и наредби за покривни хидроизолации.

Проектът на детска градина „Пинокио” е изготвен от архитектурно студио Иво Петров – Архитекти ООД и се отличава с иновация, функционалност и креативизъм.

Детското учебно заведение е изградено в кв. Меден рудник, който се е превърнал в един от атрактивните квартали за млади семейства с деца, където детските градини са едва няколко и не успяват да отговорят на броя на чакащите за прием деца.

В офисите на Ви Джи Еф в градовете София, Пловдив и Бургас можете да разчитате на компетентна помощ и надеждни и технологични решения, а техни материали и системи може да откриете в над 80 търговски обекта в цялата страна.

Вижте също...