pixel

Пластимо – успехът на фирмата зависи изцяло от удовлетвореността на нейните клиенти

ПЛАСТИМО АД – Самоков е фирма добре позната и призната в производството на топлоизолации.
Още през 70-те години на отминалия 20 век във фирмата е внедрено ново и модерно оборудване за топлоизолационния материал, все още малко познат в България, но наложил се в Европа под името стиропор. От тогава до днес ПЛАСТИМО непрекъснато се развива и модернизира в процеса на преработка на експандиран полистирен. Успя да се наложим на пазара като лидер в производството на топлоизолационни плочи с марката Plastimo EPS.

Просперитетът на една фирма основно зависи от високото качество на предлаганите продукти. За ПЛАСТИМО безкомпромисното качество е приоритет и постигането му е основна цел на неговия екип. Внедреното ново и с висока производителност оборудване позволява прецизното следене на качествените показатели на изработваните EPS блокове. Модерната режеща линия осигурява точност в размерите и геометрията на топлоизолационните плоскости. Производственият процес се следи и контролира според изискванията на интегрираната система за управление, включваща – ISO 9001:2000 „Система за управление на качеството”, OHSAS 18001 “Системи за управление на здравето и безопасността при работа”, IS0 14001 “Системи за управление на околната среда”.

Фирмата ни следва най-новите световни технологии и се стреми да предлага на своите клиенти нови продукти. Такъв иновационен продукт e Plastimo EPS-Neo, произвеждан за първи път в България. Произвежда се от суровината Neopor®, разработка на концерна BASF. Това са полистиреновите гранули, в които са вградени графитни частици, абсорбери и рефлектори на инфрачервените лъчи.

вградени инфрачервени абсорбери и рефлектори

Тези вградените инфрачервени абсорбери и рефлектори намаляват значително топлинните загуби и подобряват топлоизолационните характеристики на продукта. Топлопроводимостта λ на белия EPS от 0.035÷0.040 W/m*K при различните плътности намалява на λ = 0.032 W/m*K при сивия за 17 kg/m3.

Благодарение на намалените топлинни загуби с по-малки дебелини на плочите и при по-ниски плътности се постига с 20% по-добра изолация в сравнение с традиционните EPS плочи.

Блоковете и плочите са с характерен сребристосив цвят. Plastimo EPS-Neo е отличен със златен медал на Международния Технически Панаир Пловдив – Есен ”2007г.

Коректни към клиенти, ние предлагаме топлоизолационните плоскости в пакети и с посочена на етикета плътност, коефициент на топлопреминаване и всички показатели съгласно евростандарта EN 13163. Така нашите потребителите получават необходимата информация за качеството на продукта. Те са сигурни, че са закупили не „фасадна изолация”, а точно тази с която се постигат заложените енергийни показатели и са си осигурили искания изолационен ефект.

Подобряването на топлоизолацията на дома може да намали до 25% разходите за отопление. Не е маловажен фактът, че стойността на топлоизолационните плоскости е несъществената част от цената на м2 на цялата топлоизолационна система, а енергоспестяващия ефект се дължи именно на тях. Инвестирайки клиентът очаква възвръщане на вложените средства, което става само при полагане на качествена изолация.

ПЛАСТИМО е фирма одобрена от банките, които отпускат кредити по Програмата за енергийна ефективност. Продуктите ни се придружават от изискуемите се сертификати.

Натрупаният през години опит в производството на експандиран полистирен ни превърна в много търсен, надежден и стабилен партньор на всички големи фирми в България, които работят в областта на предлагането на топлоизолационни материали и системи. Това са фирми спазващи европейски норми и изисквания. Доброто сътрудничество с тях е признание за качеството на нашите продукти.

Накрая нека си припомним старата поговорка „Не съм толкова богат за да купувам евтино” и когато избираме нашата топлоизолация да търсим разумния компромис между цената и качеството.

Може да харесате още...

Izolacii.eu