pixel

Плоскости Knauf Cleaneo® Akustik – необходим стандарт за учебните заведения

knauf

Представяме ви обновените 2-ро средно училище „Академик Емилиян Станев“ и 10-то средно училище „Теодор Траянов“.

Благодарение на плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik учениците учат в атрактивен интериор и здравословна среда с отлична акустика, по-малко вредни шумове и много по-чист въздух.

Каква е основната цел на ремонта?

Основна цел е да се подобри средата за учебния процес – класните стаи, в които учениците учат. Необходимо е да се постигне акустика, по-добра атмосфера и по-чист въздух.

Инициативата идва от училищата и техните ръководства, които решават да използват програми, обявени от общината. След отличните и впечатляващи резултати и други училища също ще получат субсидия за обновяване на своите класни стаи и коридори.

knauf

Как е направен изборът да се използват плоскости Knauf Cleaneo® Akustik?

Плоскости Knauf Cleaneo® Akustik, както и съответните системи са избрани от архитектите и дизайнерите, които заедно със специалисти по акустика създават проекта на помещението, с цел подобряване на учебната среда. След като е взето решение и проектите са готови, изпълнителите само трябва да завършат обекта по съответните предписания.

Таваните са изпълнени със система D127 Cleaneo® Akustik. За преградни стени е използвана система W112. За предстенните обшивки е използвана система W623.

knauf

За фирмата?

Обектът е изпълнен от фирма Пуцарт ЕООД, която познава добре качествата на продуктите и системите Кнауф и не среща затруднения в изпълнението. Вече са завършени няколко училища и други подобни обекти.

Работата върви лесно и всички етапи са изпълнени точно според технологичните изисквания, защото монтажниците разчитат на съдействието, опита и квалификацията на представителя на Кнауф България – Йордан Стоянов,  консултант продажби регион Запад.

Какви са реакциите на учителите и учениците?

Уникален дизайн, фантастичен интериор, по-добра среда за работа. Всички са особено впечатлени от звездното небе, изпълнено с плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik. Решено е да бъдат направени подобни реконструкции и в други зали, коридори и помещения в училищата.

Децата трябва да се чувстват комфортно, особено в училище. Това се отнася както за видимите фактори като светлина и простор в класните стаи, така и за невидимите, за които не си даваме сметка – чистият въздух и липсата на агресивен шум.

Гипсовите плоскоскти Кнауф Кленео Акустик решават този проблем – подобряват акустиката в закрити помещения, пречистват въздуха и освен това изглеждат елегантно. Така децата прекарват деня в здравословна среда, учат по-лесно и се чувстват комфортно.

Повече за свойствата на Knauf Cleaneo® Akustik, техническа информация и начин на монтаж тук.

Може да харесате още...