Семинар “Къщи с дървена конструкция”

На 07.02.2012 г. се състоя семинар „Къщи с дървена конструкция”, организиран от Кнауф България ЕООД.

Събитието се проведе в сградата на Съюза на архитектите в България – Централен дом на архитекта с над 40 учасници – представители от Съюза на производителите на сглобяеми къщи, архитекти и студенти по архитектура, заявили участие в Конкурса за еднофамилна жилищна сграда с дървена конструкция и системи за сухо строителство, организиран от фирма Кнауф България ЕООД.

Целта на срещата бе да се представи технологията на производство на сглобяеми сгради с дървена носеща конструкция, строителните решения, тенденциите на този тип строителство в България.

Семинарът бе открит от инж. Румен Бочев, ръководител обучения в Кнауф България ЕООД, който представи системите Кнауф в сгради с дървена конструкция.

Лектори на събитието бяха:

инж. Румен Бочев

Валентин Чифчиян, председател на Българския съюз на производителите на сглобяемите къщи;

инж. Динко Караиванов от фирма Бял Бор Проект ЕООД, който представи опита си в изграждането на нискоенергийни и пасивни къщи;

инж. Симеон Йорданов, който представи технологичните възможности на фирма Еврохолц за производство и монтаж на дървени сгради;

Огнян Станков от фирма „НОРТОП” ЕООД с презентация за производството, строителната технология и сградната обвивка на сглобяеми сгради с дървена носеща конструкция.

Може да харесате още...