pixel

Сглобяемите къщи в Перник с керемиди Техносим

техносим

На второто заседание на Националният обществен съвет за управление на средствата, набрани по кампанията на БЧК за останалите без дом след земетресението жители на област Перник, се избра изпълнител за изграждането на сглобяеми къщи. От 14 оферти, по критерий най-ниска цена, Общественият съвет избра за изпълнител фирма „Балканстрой” АД.

40-те къщи, които трябва да бъдат изградени от фирмата, са еднофамилни и са три различни типа, различаващи се в общата площ и разпределението. Най-малките са до 40 кв.м, а най-големите- до 80 кв.м.

Изискването е двускатните покриви на къщите да са покрити с керемиди, поради което фирмата изпълнител избра трите модела бетонови керемиди на Техносим ЕАДПлано, Онда и Бриз. По-малките първоначални капиталовложения и много по- високото качество на тези керемиди, спрямо алтернативните материали на пазара, е водещ мотив за избора на покривния материал за сглобяемите къщи в Перник.

бриз плано онда

Керемидите Техносим имат и други предимства:

1. Имат експлоатационен живот над 50 години, защото в сравнение с керамичните- бетоновите керемиди стават все по-здрави с течение на времето, а това гарантира дълготрайността на покрива.
2. Не са податливи на силни ветрове, бури  и проливни дъждове, независимо от вида на конструкцията и наклона на покрива. Поемат до 25% по-малко влага от керамичните керемиди, а специалните закрепващи скоби придават допълнителна стабилност на покрива. Също така за стабилността на покрива, допринася и по-високото им собствено тегло. Но тук трябва да се поясни, че това собсвтвено тегло не повишава натоварването на м².  И при керамичните и при бетоновите керемиди, то е едно и също, тъй като бетоновите керемиди са с по-големи размери от керамичните и разходът им е 10 бр./м², докато на керамичните е 15 бр./м².
3. Високата плътност и ниската порьозност, водят до много добри хидроизолационни параметри и висока издръжливост на циклите „замръзване-топене”, за разлика от други покривни продукти на пазара.
4. Керемедите на Техносим са високо устойчиви на градушки. Високата плътност и отличното качество на допълнителното второ покритие ги прави изключително здрави и устойчиви на градушка – често срещано у нас природно явление.
5. Бетоновите керемиди Техносим са негорими и успешно защитават носещите дървени конструкции от възпламеняване.
6. Произвеждат се напълно автоматично, посредством технологични линии на водещите шведски производители ABECE AB. По тази причина формите и размерите на керемидите са с минимално-допустими отклонения, което създава условия за идеално и бързо  пасване по време на монтажа  им.

Може да харесате още...