Sika придоби Axim от Italcementi Group

В средата на месец Декември 2011 г., Sika AG придоби бизнеса в областта на добавките за бетон и добавките за смилане на цимент, известни на пазара под марката Axim. До този момент, компанията бе част от Italcementi Group, като за 2010 г. е генерирала продажби за 75 мил. CHF (61 мил. €).

Sika придоби бизнеса на Axim от Italcementi Group (пряко или косвено управляван от Italcementi /
Ciments Français) в областта на добавките за бетон и добавките за смилане на цимент. Компанията разполага със 150 служители и управлява няколко производствени бази и търговски организации в Италия, Франция, САЩ, Канада, Мароко и Испания. През 2010 г., Axim е генерирала продажби за 75 мил. CHF (61 мил. €).

Axim има над 30 годишен опит на пазара, като предлага широка и иновативна гама добавки за бетон, добавки при производството на цимент и други специализирани химични състави, подобряващи характеристиките на цимента и бетонните смеси и повишаващи ефективността при
производството на цимент.

Споразумението, оповестено от г-н Джовани Ферарио, оперативен директор на “Italcementi Group“, ще позволи на организацията да придаде допълнителна стойност на този бизнес, като своевременно ще разшири и задълбочи отношенията между “Italcementi“ и Sika за повишаване на ефективността на двете компании, като водещи в областта на технологиите за производство на цимент и бетон.

Придобиването позволява на Sika значително да засили позициите си на пазара, както в съответните страни, така и в цяла Европа, като представлява важна стъпка в процеса на разширяване на пазарните дялове в бизнеса в световен мащаб.

За повече информация за продуктите на Axim моля обърнете се към Сика България ЕООД.

Информация за Axim можете да откриете и на адрес: www.aximconcrete.com