pixel

Sika засили позициите си в Европейския дистрибуторски бизнес

В средата на 2011 г., Sika AG придоби Technokolla, лидер в системите за лепене на плочки. През 2010 г., Италианската компания е генерирала продажби от около CHF 37 мил. С придобиването Sika разширява своите позиции на пазара в Италия и Европа.

Базирана в северния италиански град Sassuolo, Technokolla е дъщерно дружество на частна група Fincea Group, член на която е и един от водещите производители на керамични плочки в Европа “Iris Ceramica”. През 2010 г. тя генерира продажби от около CHF 37 млн. и е номер три на италианския пазар за системи за лепене за плочки, като има и отлично присъствие в съседните страни и Източна Европа. Technokolla притежава модерна производствена база в Sassuolo, като с новите продукти на италианския производител, Sika разширява своя достъп до високо развитата дистрибуторска мрежа на Technokolla.

Новото партньорство ще даде възможност на Sika да разшири пазарните си позиции чрез добавянето на нов канал за дистрибуция и доставка за строителната индустрия в региона с още по-широка гама от продукти и технологии.

За повече информация за продуктите на TECHNOKOLLA моля обърнете се към Сика България ЕООД.

Информация за TECHNOKOLLA можете да откриете и на адрес: www.technokolla.com

 

Може да харесате още...