pixel

Solarcentury прави първата „универсална“ фотоволтаична соларна керемида

Фирмата за соларни фотоволтаични системи Solarcentury е готова да разкрие нов слънчев панел, за който фирмата твърди, че ще бъде първият по рода си, създаден специално за три милиона покрива във Великобритания. Това ще намали разходите за инсталация и ще смекчи визуалното въздействие от покривните слънчеви масиви.

Solarcentury потвърди, че ще пусне новата си C21e соларна електрическа керемида по време на изложението за зелено строителство Ecobuild по-късно този месец. Новият соларен модул ще направи възможно да се замени каре от четири традиционните керемиди с една интегрирана слънчева клетка.

Плочката ще бъде съвместима с единични и двойни керемиди, което означава, че новата система може да се монтира заедно с голямо разнообразие от различни видове керемиди и да се прикачва направо към покривната конструкция.

Мартин Уайт, продуктов мениджър в Solarcentury, обясни, че новият продукт е разработен в отговор на нарастващото търсене от страна на клиентите, въодушевени от популярната преференциална тарифа за стимулиране на соларната енергия в Обединеното кралство, Италия и Франция.

Въпреки поредицата от планирани съкращения на преференциалните тарифи във Великобритания, експертът прогнозира, че търсенето на слънчеви панели за покривна инстaлация ще продължи да расте заедно с повишаването на цените на конвенционална енергия.

„Целта ни е да направим слънчевата инсталация лесна и проста за дефиниране, инсталиране и притежаване; с новата ни соларна керемида C21e ние можем да помогнем повече хора да станат „соларни“ в ежедневието си“, каза Уайт.

greentech.bg

 

Може да харесате още...