pixel

Специална поръчка за покриви на олимпийските игри в „Сочи 2014” получи Tondah®

Компанията спечели търга за доставка на покривни материали на олимпийският проект по повод предстоящите игри в „Сочи 2014”.

Той е един от най-големите проекти за развитие в планински регион „Красная поляна” във връзка с провеждането на олимпиадата през 2014 година.

Проектът включва спортен и туристически комплекс, както и олимпийско село, което трябва да бъде изградено до края на 2013 год. В рамките на проекта ще бъдат изградени жилищни сгради, къщи за почивка и отдих, спортни и туристически центрове, бутици, хотели /от 3 до 5 звездни/ и ресторанти, медицински център. Легловата база ще бъде с капацитет 1780 места на обща площ 580 хил  m2.

Общият резмер на предвидената инвестиция е 850 милиона евро и ще бъде реализирана въз основа на правителствено решение под надзора на Международния олимпийски комитет. Цялата покривна площ от около 160.000 m2 ще бъде покрита с различни ТОНДАХ продукти включително и допълнителните покривни елементи – керамични и некерамични аксесоари като капаци, фолиа, снегозадържащи системи и др.

Основните покривни площи, намиращи се на надморска височина 540-960 м ще бъдат покрити с продукта ВЕНЕРА в два цветови нюанса

Форматът на продукта е 29 x 48,5 cm, моделът се отличава с елегантност и функционалност и ефикасност, тъй като разходната норма на m2 е 11 бр. За по-малките и по-раздвижени покриви покриви главният архитект избра модела БИБЕР . Този продукт  на ТОНДАХ позволява креативно покриване като напр. Покриви с куполи или кули. Двойното покриване осигурява допълните защита при екстремни климатични условия.

„Продуктовата програма ТОНДАХ за олимпийския проект” е хармонично съчетание от функция, форми и цветове. Основното за спечелването на проекта бе и „екологично и трайно строителство” – така проектът бе сертифициран по международно признатия британски стандарт „BREEAM“ (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). ТОНДАХ продуктите не съдържат химически добавки – продукт са на четирите елемента глина, въздух, вода, огън и се отличават с неповторим дизайн и фунционалност. В тази връзка тези родукти нямат аналог.

Стойността на поръчката за проекта Горная Карусел възлиза на 2,5 мил. Евро. „Първите доставки се очаква да бъдат реализирани още през 2011 година” – съобщи маг. Мартин Олбрих – прокурист на ТОНДАХ Глайнщетен АД.

TONDACH Иноваций –  специално разработени за проекта СОЧИ

ТОНДАХ продуктът ВЕНЕРА в цветове RV3 и RV4 бе създаден на няколко етапа от ТОНДАХ Глайнщетен в съгласуване с руския екип архитекти, руската фирма изпълнител и специалисти по изграждане на покриви. Цветово предстявлява смесица от зелени, жълти и сиви тонове, изпича се по собствена технология – постигнатия цвят придава на покрива спокоен и хармоничен вид със средиземноморски акцент. Освен това на обратната страна на керемидата има специален надпис „СОЧИ 2014”.

Този цвят е резултат на шестмесечна работа – през този период бяха предложени общо шест цветови варианта, представени за целта на мострени покривни площи.

Може да харесате още...