pixel

Категория: строителни инжекции

Licata

Укрепване и подсилване на конструкции с композитни материали

FiberFIP e система от композитни материали (FRP), съставени от полимерна матрица и въглеродни или стъклени влакна, използвани за повишаване якостта на огъване, на срязване и за напречно укрепване на стоманобетонни или зидани конструкции. Композитните материали с фибри в полимерна матрица FRP са все по-често използвани за...

Sika® Separol® – кофражни масла за перфектни бетонни повърхности

Уникалното в бетона сред всички строителни материали е способността му да заема почти всякаква форма и да запазва тази форма с постоянни свойства на материала за изключително дълъг период от време. Размерите и формата се задават от кофража, в който бетонът се излива. Предотвратяването на адхезията на втвърдения бетон към кофражната форма и осигуряването на лесно почистване и дълготрайност са истинско предизвикателство в рамките на процеса на изграждане на бетонната конструкция.

Нови технологии в инжектирането събраха водещи строителни компании и реставратори

Двудневен технически семинар събра инженери, архитекти и реставратори, представители на едни от най-големите фирми в България. На 15-ти и 16-ти ноември в град София, Лийф Група ЕООД съвместно с DESOI GmbH (Германия) представиха основните принципи, приложенията и използваната техника при инжекционните работи в строителството и реставрационната дейност.

Усилване на огъване с използване на ламели и пръти, вградени в канали под повърхността на елемента

Проектирането на усилване с FRP системи, вградени в канали (жлебове, слотове, отвори и т.н.) под повърхността на елементите (NSM – Near Surface Mounted), осигурява значителни предимства в сравнение с алтернативните повърхностно залепени системи. Принципите и процедурите при тези по-непопулярни системи за усилване са различни от стандартните методи, при които усилващите композитни материали се залепват по повърхността на елементите.

Кьостер Ламела пакер – усъвършенстван Импакт пакер

В разработването и усъвършенстването на своята инжекционна технология, фирма „Кьостер” представя на пазара своя иновативен продукт: Кьостер Ламела пакерът. Кьостер Ламела пакерът представлява един подобрен вариант на класическия импакт пакер.Първо преимущество: разположени под ъгъл ламелиНай-очевидната разлика са ламелите, разположени под ъгъл.

Creteo® – новият асортимент бетони от Röfix

Познавайки значителните разлики във функционалността и свойствата на бетона, сега RÖFIX представя своята Creteo®-линия. Нова продуктова линия, която е изцяло посветена на бетона и е категоризирана спрямо специфичните изисквания на различните проекти.

Строителни решения в най-дългия пътен тунел на Турция

Магистралният тунел Овит (Ovit Dağı Tüneli) е с дължина 12.6 км и преминава през едноименната планина Овит, на надморска височина 2258 м в най-високата си точка. Още от самото начало, реализацията на проекта се сблъсква с множество проблеми, свързани с нестабилните склонове при порталите, сложни геоложки условия, разломени и водообилни зони.

Конструктивно усилване със системите на Sika®, част II

Система Sika CarboShear®L-образни профили/ламели от въглеродни нишки за усилване на срязванеРешение на Sika за външно усилване на срязване на Т-образни греди, при което може значително да бъде увеличен капацитетът на срязване на стоманобетонните греди. Най-доброто решение за това са уникалните Sika CarboShear® L-образни CFRP профили, залепени към гредата и закотвени в плочата със структурни епоксидни лепила Sikadur®-30 и -30 LP – изключително ефективен и ефикасен метод за поемане на срязващи напрежения.