pixel

Styrofoam™ е вече с по-добър коефициент на топлопроводимост λ

Вече 60 години продуктите с марката Styrofoam™ на  Dow Chemical® намират широко приложение в изолирането на сгради в световен мащаб.

За да може да посрещне новите изисквания и предизвикателства, които потребителите поставят, Dow Chemical® продължава да прави непрекъснати подобрения в качеството на продуктите си, които са едни от най-важните строителни компоненти в сферата на топлоизолационното строителство.

Styrofoam™ вече е с 0,002 W/mK подобрена λ (коефициент на топлопроводимост), който осигурява 6% по-добри топлизолационни свойства на продуктите.

Това е едно изключително доказателство за стъпването на продукта на едно по-високо ниво, спрямо масово предлаганите на пазара XPS материали.

Тук е мястото да споменем, че Styrofoam™ е и най-енергоспестяващ и екологичен продукт, благодарение на екструдирането с рециклиран СО2, чийто „потенциал на глобално затопляне”(GWP) е по-малко от 5.

Подобреният коефициент на топлопроводимост на Styrofoam™ осигурява по-добра енергийна ефективност (по-високи R-стойности) при непроменена дебелина на топлоизолационните платна, като по този начин спомага за намалява на енергийните разходи за отопление и охлаждане на сградите.

Доказаната устойчивост, дълготрайно действие и изключителната влагоустойчивост на XPS продуктите на Dow Chemical® изгражда в проектантите, строителите и крайните клиенти увереност, че топлоизолацията Styrofoam™ ще изпълнява функциите си през целия експлоатационен срок на сградата.

Повече информация за продуктите и техните приложения може да откриете на страницата на официалния вносител за България, а именно Оркикем ООД – www.orkikem-bg.com

Може да харесате още...