pixel

Техносим вгради сегментен блок при изграждането на пътен възел “Св. Климент Охридски”

На 09.11.2012г. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и представители на останалите ангажирани институции подписаха Акт 16 за обект: Лот 31 „Рехабилитация и реконструкция на път II–18 Софийски околовръстен път – Южна дъга от км 41+137,87 до км 44+720 и пътна връзка № 2 на пътен възел Младост в участъка от СОП до началото на съществуващия надлез”.

С това завърши изграждането на бул. „Климент Охридски“ в столицата, което е последният участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път. Проектът е изпълнен по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Изпълнител е Консорциум „Главболгарстрой – Южна дъга”.

По проекта са извършени следните дейности: изграждане на пътен възел и нов булевард „Климент Охридски“ с дължина 850 м; построяване на мост-естакада по основното трасе с дължина 358 м и 14 отвора; изграждане на южно и северно директно трасе с обща широчина на двете пътни платна 30 м, включваща тротоари, разделителна ивица и пътни платна с широчина по 10.50 м, в които са развити 3 активни ленти за движение; изграждане на южен и северен локал с 2 активни ленти за движение и тротоари, улично осветление и др.

Може да харесате още...