Теразид представя топлоизолационните си системи на “СТРОЙКО 2000”

Теразид представя топлоизолационните си системи на

Тази година Теразид ще представи своите интегрирани фасадни топлоизолационни системи от 29 март до 2 април на специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане “СТРОЙКО 2000” в НДК (щанд 223, ет. 2).

За да отговори на разнообразните изисквания на своите клиенти и да им предостави възможно най-доброто решение за качествена топлоизолация на сгради, компанията предлага 3 интегрирани  фасадни системи: Bio Clima, Pro Clima и Wool Clima. Предимствата, на всяка една от системите ще бъде представена на изложението от компетентните консултанти на Теразид.

Продуктът, който ще бъде разгледан по-подробно на изложението, е Bio Clima.
Bio Clima представлява серия от интегрирани системи на базата на топлоизолационен материал от експандиран пенополистирол (EPS).

Основните предимства на системата Bio Clima са:
– Висококачествени материали
– Създаване на здравословна среда
– Намаляване на разходите за енергия
– Удължаване на живота на сградата
– Оптимална цена

В зависимост от завършващия слой на системата, Bio Clima се разделя на шест основни типа:
Bio Clima Classic – система с финишно покритие от полимерна мазилка „Декорит“
– представлява идеалното решение при необходимост от икономична и качествена външна топлоизолация
Bio Clima Secure – система с финишно покритие от силикатна мазилка „Силикат“
– осигурява необходимата защита при сгради, разположени в райони с висока замърсеност и съдържание на агресивни частици във въздуха   
Bio Clima Superb – система с финишно покритие от силиконова мазилка „Сиколит“
– изключително подходяща за райони с висока влажност на въздуха, благодарение на отличната паропропускливост и водонепропускливост на мазилката
Bio Clima Nanotech – система с финишно покритие от високотехнологична наномазилка „Наномакс“
– трудно податлива на замърсяване и устойчива на всякакви климатични условия, благодарение на иновативната наноструктура на мазилката
Bio Clima Mosaic – система с финишно покритие от мозаечна мазилка „Декора“
– сигурно решение за защита на цокъла от механични наранявания и идеален заместител на каменната облицовка, с богато разнообразие на разцветките при мазилката

Bio Clima Nature – система с финишно покритие от минерална мазилка с изключителен дървесен ефект „Wood Decor“
– дава голямо разнообразие в архитектурните решения, благодарение на мазилката, наподобяваща дървена облицовка, с широка гама на цветове и структури

Вариантите Classic, Secure, Superb и Nanotech притежават Европейска техническа оценка (ETA), и се предоставят с 15 години гаранция.

Освен широкото многообразие при завършващия слой, интегрираните системи Bio Clima включват всички необходими за една топлоизолационна система компоненти, изпитани и доказали своите качества:
– изолационен материал от експандиран пенополистирол EPS-F с възможност за различни дебелини.
– лепило-шпакловъчна смес „Термозид“, притежаваща отлични якостни свойства и висока паропропускливост и осигуряваща сигурна защита, както от стареене на топлоизолационния материал, така и от образуване на пукнатини във завършващия слой.
– алкалоустойчива стъклофибърна мрежа, допълнително укрепваща и подсигуряваща шпакловъчния слой срещу образуване на пукнатини и нацепвания, предизвикани от различни линейни разширения.
– дюбели за топлоизолация във варианти както за тухлена зидария, така и за бетонови стени
– висококачествен универсален грунд „Теразид G-33“, обезпрашаващ основата и създаващ отлично сцепление между шпакловъчния слой и фасадната мазилка.

Всички топлоизолационни системи на Теразид, както и много други решения за строителството, ще бъдат представени от компанията на специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане „СТРОЙКО 2000“.

За всякакви въпроси или нужда от съвет, консултантите на компанията ще Ви помогнат в избора на качествено решение. Заповядайте!