pixel

В търсене на съвременен уют

1. Тухлен зид 2. Лепилен слой 3. Plastimo EPS 4. Дюбели, лепилен слой и рабицова мрежа 5. Шпакловка 6. Мазилка

Външна топлоизолация без компромис
И в най-забележителните си решения новата българска архитектура разчита на материали с проверено, безкомпромисно качество. Красивите фасади заслужават перфектно облекло, за да могат сградите да отговорят на съвременните изисквания за ефективна топлоизолация. Така монументалното изкуство на архитектурата се трансформира в изкуство на уюта. Полагането на топлоизолация звучи прозаично, но е от съществено значение за функционалността на всяка сграда. Санирането на сградния фонд в България набира скорост. Видимата с просто око важна част от този процес е топлоизолацията, която се полага все по-често. Стремежът е да се спестят разходи за отопление, но не само това. Важно е да се предотврати образуването на конденз и мухъл в помещенията. Въпросът има и естетическо измерение, защото както външната, така и вътрешната топлоизолация изискват финализиране, което съответства респективно на екстериора или интериора.

Каква изолация?
Този въпрос едва ли ще загуби актуалност в контекста на широко практикуваното саниране на сградния фонд. Поставянето на топлоизолация от вътрешната страна на фасадата, особено при нови сгради, има твърде много недостатъци, поради което не е препоръчително. При външна изолация, най-често с експандиран полистирен, се използва пълноценно способността на стената да акумулира топлина и да я излъчва обратно навътре. Така се постига енергийна ефективност на сградата – загубите на енергия се свеждат до минимум и цялото количество акумулирана енергия се съхранява за дълго време в помещението. При този начин на изграждане на изолацията местата с топлинни мостове, където има най-големи загуби на топлина, са добре изолирани.

Plastimo EPS
Още през 2004 г. българският лидер в бранша „Пластимо” АД пусна в експлоатация ново високотехнологично оборудване за производство на блокове и плочи от експандиран полистирен Plastimo EPS. Технологията на производство е най-съвременна. Използват се суровини на BASF и NOVA Chemicals. Според потребностите и изискванията на клиента „Пластимо” АД предлага експандиран полистирен с дебелина на плочата от 10 мм до 630 мм и с обемна плътност от 9 – 35 кг/м3.

За да диша стената
Експандираният полистирен Plastimo EPS е български продукт за външна топлоизолация, който съчетава европейско качество с приемлива, конкурентна цена. Решаващ фактор за топлоизолационната му способност e затвореният в клетките въздух. Със своята отворена клетъчна структура Plastimo EPS постига ефекта на дишащата стена и предотвратява появата на конденз и мухъл в помещенията. Дишащите стени са особено важни за новите сгради, тъй като при тях остатъчната влажност е по-голяма.

Инвестиция, която се възвръща бързо
Доказано във времето, Plastimo EPS притежава редица предимства пред всички останали топлоизолационни материали. С него се постига отлична топлинна изолация на сградата, отговаряща напълно на нормативните изисквания. Това означава бърза възвращаемост на инвестицията поради доброто съотношение цена/ефект, защото практиката показва, че разходите за отопление на една тухлена сграда без изолация са с около 50% по-големи в сравнение с тези на сграда с положена топлоизолация от EPS. Предвид конкурентната цена на продукта, изплащането на инвестицията става за най-много два отоплителни сезона.

Сглобяеми сгради
Продуктът Plastimo EPS е екологично чист и напълно рециклируем, а освен това се отличава със завидна температурна устойчивост – от минус 50° до плюс 70° по Целзий. Затова Пластимо АД инвестира в производства за неговото максимално широко приложение. Проектантското бюро на фирмата осигурява проектиране на жилищни и обществени сгради (къщи, вили, офиси, магазини и павилиони, производствени, складови и др.) от сандвич-панели на база гипсфазер-полистиренни плочи-гипсфазер. Монтажът на сградите е лек и изпълним в кратки срокове с високо качество. Панелите се монтират върху стоманобетонов фундамент. Сандвич панелите са основният стенен елемент. Свързват се посредством метални и дървени профили. Останалите монтажни елементи се изпълняват съобразно желанието на клиента. Сглобяемите сгради се отличават с отлична топлоизолация и изолация от външен шум, много добра пожароустойчивост и устойчивост на земетръс. Пластимо АД предлага сглобяемите сгради само в груб монтаж или в груб монтаж с довършителни работи.

Пластимо АД
2000 Самоков
бул. „Софийско шосе” № 13
тел: 0722/ 668 51, 602 02
факс: 0722/ 666 56
www.plastimo.bg
е-mail: [email protected]

Пластимо АД разработва своето производство в тясна зависимост от нарастващата диверсификация на потребителското търсене и в контекста на бурно развитие на технологиите. От 2003 г. фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2000. Освен експандиран полистирен Plastimo EPS, „Пластимо” АД произвежда също пластмасови бутилки и изделия за бита и промишлеността, както и транспортни опаковки, тръби, уплътнители, подложки и чаши за еднократна употреба от експандиран полистирен. На Международния технически панаир в Пловдив „Пластимо” АД се представя на щанда на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС), Палата No 4, както и на откритата площ пред Палата No 18.

Може да харесате още...

Izolacii.eu