Weber.therm. – уникални комплексни решения

Топлоизолацията на една сграда е многокомпонентна система от елементи, специфично подбрани и оказващи влияние по между си.За да изпълни предназначението си една топлоизолационна система, трябва да бъде правилно оразмерена, съобразена с естетическите и технически изисквания и изпълнена по план.

Изхождайки от дългогодишен международен опит, специалистите от Вебер разработват за българският пазар четири типа топлоизолационни системи weber.therm., които покриват напълно нуждите на клиента, като задоволяват и най-капризните вкусове.Това са комплексни решения, при които всеки елемент е сходим с останалите както при механичните, така и при физичните качества, гаранция за дълготрайност и сигурност на вашата топлоизалация.
Според вида на използваният изолационен материал, можем да разделим предлаганите системи на два вида:
– системи на база експандиран полистирол /EPS/;
– системи на база каменна минерална вата.

Като сравнение между двата топлоизолационни материала, можем да изтъкнем предимствата на ватата – изключително паропропусклив, дълготраен и 100% негорим материал. Фасадният полистирол от друга страна е лесен за изпълнение материал, с добри коефициенти на паропреминаване и топлопроводимост и оптималното от икономична гледна точка решение.

Системата с минерална вата, която Вебер предлага – weber.therm.Престиж превъзхожда по показатели на паропропускливост и шумоизолация всичко, предложено до този момент на пазара. Weber.therm. Престиж е система с изключителна дълготрайност и способност да запазва свойствата си дори при екстремни натоварвания. Системата се предлага с богат набор от луксозни крайни покрития – силиконови и екстраклийн мазилки в над 220 цвята и при възможност от 6 структури.

Минералната вата е близо 10 пъти по тежка от експандирания полистирол, което изисква лепилно шпакловъчната смес weber М752 да покрива много по високи стандарти относно адхезията и якоста на залепяне за да осигурява надеждно залепяне на плоскостите от минерална вата.
Трябва да се знае че нанасянето на армировъчния слой се извършва на два етапа. Първо се нанся подготвителен шпакловъчен слой, и след като изсъхне се нанася основния армировъчен слой в който се вгражда стъклотекстилната мрежа. Това се налага поради две причини първо твърдоста на минералната вата не е достатъчна за да се постигне равна повърхноста с едно нанасяне и второ повишава се адхезията към основата от минерална вата. Шпакловъчния материал weber M752 е изключително еластичен и паропропусклив, което е гаранция за дълготрайността на системата.
Поради голямата тежест на платната от минерална вата е необходимо за механично укрепване да се използват само дюбели с метален пирон.
Крайното покритие на системата weber.pas Силиконова мазлилка осигурява ефектен външен вид на вашата сграда, но освен с голямо разнообразие от цветове и структури, този материал притежава няколко много важни технически характеристики – самопочистващ ефект, много добра паропропускливост, силно еластичен и водоотблъскващ. Прекрасна комбинация от красота и защита на вашата фасада.
Weber.therm Престиж е доказала своите качества и е предпочитано решение за всеки който иска да има най-доброто за своя дом.

Със системи weber.therm, световният концерн предлага над 30 годинишния си опит в топлоизолирането на фасади и 100 годишният си опит в предлагане на фасадните решения. Всички системи са сертифицирани и изпитани, а членството на компанията в групата на качествените производители на топлоизолации в Австрия, е гаранция за качество и успех.

Компоненти на системата:

1. Лепилно шпакловъчна смес – weber M752;
2. Топлоизолационни плочи от каменна вата (дебелина 5-8см.);
3. Лепилно шпакловъчна смес – weber M752;
4. Дюбели с метален пирон;
5. Стъклотекстилна мрежа;
6. Грунд за тънкослойни мазилки – weber.pas Грунд;
7. Крайно покритие – weber.pas Силиконова мазилка.