Wienerberger Brick Award – остават 3 седмици

Винербергер ЕООД има удоволствието да Ви покани да участвате в националната селекция за участие в международния архитектурен конкурс

Wienerberger Brick Award

Целта на конкурса е да покаже, че тухлата е модерен, но в същото време и изключително универсален строителен материал, както и да проследи съвременното развитие и тенденциите в международната керамична архитектура и забележителното й разнообразие от приложения.

Конкурсът Wienerberger Brick Award се организира за първи път през 2004 г. Оттогава, на всеки две години, откриват и награждават най-креативните и най-забележителните керамични архитектурни произведения от цял свят.

Наградният фонд е € 27 000.

Сред отличените през годините се нареждат архитекти от световна величина като Ференц Келър (2006), Питър Цумтор (2008), Хансорг Гьоритц (2010), Барт Ленс (2012).

Следващите награди Brick Award ще се връчват през 2014 година.

Винербергер в България стартира национална селекция, за която очакваме Вашите проекти, които да продължат надпреварата на международно и ниво и да наредят България сред победителите в следващото издание.

Освен креативен архитектурен дизайн на екстериора и използването на тухлите, решаващи фактори при избора са функционалност на сградата, енергийна ефективност и устойчивост.

Условия за участие:
– Преобладаващата част на вложените материали да бъде керамика (тухли за основна зидария, фасадни тухли, керемиди, керамични настилки и др.)
– Година на завършване на сградата – след 2010;
– Всеки може да номинира дадена сграда да участва в конкурса;
– Без ограничения във вида строителни работи – ново строителство, пристрояване, реставрация, архитектонично интересни реконструкции на керамични сгради, специални решения и др.;
– Всички видове сгради могат да участват: еднофамилни, многофамилни къщи, жилищни сгради, индустриални и обществени сгради, и др.

Важно:
– Не е задължително вложените керамични материали да бъдат продукт на Винербергер!
– Всеки може да номинира!

Необходими документи:
– Попълнен формуляр – заявка за участие;
– Архитектурни планове във формат А1;
– Обяснителна записка (макс. 1 стр. А4);
– Изразителни снимки.

Побързайте, остават само 3 седмици до крайния срок за подаване на заявления!

Изтеглете заявката за участие